Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

30.10.2008

Naháňka Nižbor

Dnes se páneček účastnil s naší jezevčí smečkou naháňky LS Nižbor. Počasí se po deštivém ránu vyčasilo a naháňka proběhla se vší parádou. Elinka naháněla se vší parádou a loveckou náruživostí malinkého jezevce. Drixův nos a barvářský um byl využit při dohledávce postřeleného koloucha. Koloucha se mu úspěšně podařilo najít asi po třičtvrtě kilometru. Stopa to byla těžká, téměř bez barvy a na konci byl Drix vypuštěn na zastavení znovu vyvstalé zvěře. Drix opět potvrdil, že práce na barvě je doopravdy jeho parketa.


25.10.2008

Nová členka smečky - anglický kokršpaněl Polly z Lesních chalup

Dnes večer k nám kamarád dovezl roztomilou černou kokřici Neru (alias Polly z Lesních chalup), která u nás už zůstane. Její pánečci jí museli dát pryč. Nera se totiž tváří jako plyšák, ale ve skutečnosti dokáže bý šerendě rychlá a od kokříka ty kousance pěkně bolí. O tom se její pánčeci bohužel přesvědčili, když podcenili výchovu a výcvik kokra a Nera se stala šéfkou jejich rodiny.

Doufejme, že se u nás holčičce bude líbit, že jí z hlavy vyženeme snahu nás sežrat a naučíme jí, jak se má domácí mazlík správně chovat. Poté chceme zahájit výcvik a uvidíme, jestli v ní je nějaká ta lovecká vloha po tatínkovi, který je pracovní šampion.


25.10.2008

Art - Or Kajan z Bašin vítězem podzimních zkoušek Kladno - Olovnice

S Artíkem jsme za poměrně krátkou dobu dvou měsíců připravovali na podzimní zkoušky. Nakonce se úsilí vyplatilo a  náš lehce urychlený zrzoun úspěšně splnil podzimky v I. ceně, 293b., nos 4 a stal se celkovým vítězem poměrně naplněných zkoušek. Získal tím loveckou upotřebitelnost a udělal první krůček k tomu, stát se chovným psem. Panička je na Artíka  moc pyšná ... Cool

Zkoušek za účasti šesti psů malých plemen a čtrnácti ohařů se jinak účastnila  i naše kamarádka a cvičenka Martina s výmarkou Cirou....taktéž dokončili v I.ceně na krásném pátém místě. Oběma holkám gratulujeme.


18.10.2008

Hon na bažanty Kolín - Kutlíře

Za téměř letního poačasí vyrazila panička s Texem na bažantí hon na Kolín. Byla to taková rozcvička před nadcházející loveckou sezónou. V osmi lidech lovili jsme čtyři kachny a dva kohouty. Byla to krásná procházka mezi kamarády a velmi příjemě strávená sobota. Texík kachny ochotně nanosil z daleké vzdálenosti z rybníka a tím potvrdil svou "kachní" šprinří povahu.


11.10.2008

Metrix od Vévody Huberta na BZ - Bezděkov u Rožmitálu

Mlhavé ráno přivítalo účastníky barvářských zkoušek, kterých se páneček účastnil s psem drsnosrstého jezevčíka Metem. Po všech patálijích při výcviku, kdy jsme léčili různé zdravotní problémy se podařilo připravit Metíka na barvářské zkoušky. Met s velkou chutí do práce a občas i překotností splil všechny  discilíny a známka dvě z barvy ho bohužel posunula do druhé ceny.   Zkouškou si splnil loveckou  upotřebitelnost k vyhledávání a dosledování usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněné spárkaté zvěře. Metík je už teď zpátky u sých majitelů, kteří byli s jeho výkonem moc spokojeni.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz