Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

BŘEZOST U KOKŘICE NERY POTVRZENA. Bereme záznamy na štěňátka. Více o tomto spojení zde.

Léto 2010: plánujeme štěňátka jezevčíků. Na hárání jezevčice Donky teprve čekáme.

Jaro 2011: plánujeme vrhy maďarů a foxlíků !!!  


28.-29.8.2010

Pohár Středočeské pobočky KCHJ

Tento víkend jsme pod záštitou KCHJ a OMS Kladno spolu s CHS Valetinka pořádali vrcholnou soutěž jezevčíků se zadáváním titulů CACT, Res. CACT. Myslím, že akce se vydařila a i počasí nám přálo. Zkoušky byly korektně posouzeny a vítězové krásně odměněni. Děkujeme sponzorům a všem zúčastněným za pomoc.


28.8.2010

Úspěch "malého vzteklého" :-) na PZ

Touto novinkou chceme poblahořát našemu "cvičencovi"  parsonovi Marvinovi (Samson Bohemia Platina), který se s paničkou účastnil podzimních zkoušek. Na zkouškách byl moc chválen a úspěšně je dokončil v I.ceně se samými čtyřkami a zkoušky vyhrál! Moc blahopřejeme!


25.8.2010

Nový člen smečky

Už několik dní s námi sdílí domeček nový člen naší velké psí rodiny, a to stadardní jezevčice v barvě divočáka dvouletá fenka Tavira od Vévody Huberta, které říkáme po domácku "Míša". Míša zatím bydlí s námi v obýváku a její velkou vášní je lenošení na gauči. Až si na nás zvykne, pustíme se do výcviku. Doufáme, že se bude dařit a tahle náhle osiřelá fenečka u nás najde dobrý domov a prožije právoplatný život vspokojeného loveckého psa.


23.8.2010

Drixík opět otcem

Dnes se v CHS Od Pstruží říčky narodilo šest "salámků" po Šany a Drixovi. Celkem čtyři kluci a dvě holčičky. Přejeme hodně zdravíčka, ať netrápí maminu a hodné budoucí pánečky.


22.8.2010

Štěňátka foxlíků bohužel nebudou

Tak lásce Enrica a Bazinky štěstí nepřeje a Bazince se opět nepodařilo zabřeznout. Štěňátka se tedy odsouvají na jaro. Bazinka si alespoň užije loveckou sezónu a my budeme hledat jiného vhodného ženicha.


 22.8.2010 

Růžena na SVP 

V neděli si zkouškové atmosféry užívala Růžena – Akira Harangházi s pánečkem, kteří se s námi na tyto zkoušky pilně připravovali. Zkoušky jim klaply a bohužel o jeden bod je dokončili v II.ceně. I tak super výsledek! Blahopřejeme!


 21.8.2010

Acor bojoval na ZV 

Tuto sobotu vyrazil náš „student“ Acor Amery s paničkou na zkoušky vloh a dařilo se mu výtečně. Zkoušky dokončil v I. ceně s plným počtem bodů. Moc gratulujeme!


14.-.21.8.2010 

Výcvikový tábor v Lučkovicích 

Jako již tradičně, tak jsme se zúčastnili coby instruktoři letního výcvikového tábora. Počasí nakonec klaplo, pejsci byli šikovní a páníci si také pěkně užili dovču. Už teď se těšíme na další akci, která nás čeká 17.-.19.9. Doufáme, že akce byla přínosem především pro páníky, kteří své hafany připravují na první zkoušky a všem na nich budeme držet palce.


15.8.2010 

Ugi z Heřmanova domu bojovala v hrabání

V neděli vyrazil páneček na vytrvalostní zkoušky pro jezevčíky a teriéry, které pořádal OMS Písek. Tato zajímavá akce z „praxe“ spočívá jednak v klasických ZN a dále v disciplíně odložení a pak norování v zasypané noře. Pes se musí k lišce prohrabat.

Buginka se snažila a v CACTové zkoušce obstála s krásným časem z norování za 13 vteřin.

Zkoušek se zúčastnila i naše odchovankyně Aika Vives Bohemia, která skončila v teriérech na krásném 2. místě a tím získala titul Res. CACT!. Moc gratulujeme do Jestřábí tvrze!


14.8.2010

Speciální výstava Zákupy

Za deštivého počasí jsme se vydali na výstavní premiéru našich zrzounů – do našich oblíbených Zákup. I když počasí nepřálo, tak výstava se již tradičně povedla, úroveň posuzování byla vysoká a atmosféra i přes uplakané počasí byla výborná.

Ve třídě dorostu se předvedla naše Assacra Danitty, která získala po souboji se svou sestřičkou Artemis VELMI NADĚJNÁ 2. Gratulujeme Artemis i bráchovi Aldárovi k pěkným výsledkům a ségře k získání NEJLEPŠÍ DOROST VÝSTAVY. Agísek je pyšný otec. I naši odchovanci se na výstavě ve třídě štěňat rozhodně neztratili a Adar, Artur a Albee Vives Bohemia všichni obdrželi krásný posudek a známku VELMI NADĚJNÁ. Adar porazil ve své třídě bráchu a nakonec získal i ocenění NEJLEPŠÍ DOROST VÝSTAVY.

Moc všem blahopřejeme a děkujeme za prezentaci štěníků.


13.8.2010 

Nera bude maminou

Tak jsme plni očekávání vyrazili na ultrazvuk…a…v obrovském břichu naší kokřice plavalo mnoho malých „měchýřků“…našich budoucích štěňátek. Už se na mimina těšíme a bereme záznamy.


7.8.2010

Boj s vodními živly na SVP

Tuto sobotu jsme vyrazli podpořit pejsky a páníky, kteří se s námi v létě pilně připravovali na zkoušky ze speciální vodní práce. Počasí bylo doslova vodní a lilo tak, že se i rybník málem vylil z břehů. Podmínky byly tedy trochu drsné, ale přesto hafani statečně bojovai a úspšně obstáli. Goldenka Rosallia Best Baron, ktera je typická náladová blondýna trochu zaváhala na aportech, a tak dokončilia vysoko v bodech, bohužel ale v III.ceně. I tak super úspěch a gratulujeme k získání podmínek pro udělení Šampiona ČR. Dále se předvedl jack Samson Bohemia Platina alias Marwin, který statečně bojoval v zatopeném rákosu a sklidil nejeden potlesk korony. Marwin dokončil v I.ceně a byl zaslouženě obdivován. Marwinovi přejeme mnoho dalších úspěchů a gratulujeme k lovecké upotřebitelnosti na drobonou, která není u tohto plemene zas tak obvyklá.

Výsledky zapsané v sekci cvičení s Vives Bohemia.


3.8.2010

Artík opět hrdým otcem

Dneska k nám dorazily krásné zprávy z Králova dvora. Sisinka po trochu komlikovaném porodu přivedla na svět pět krásných zdravých zrzavých obříků, které má s naším Artíkem. Rozložení sil je tentokrát ve prospěch slečen: 4:1.

Moc gratulujeme a přejeme šťastný vstup na svět a hodné budoucí páníky. Kdo byste měl zájem o štěňátko z tohoto pracovně velice perspektivního spojení kontaktujete chovatele Honzu Krále. Více info zde.


23.7.2010

Tak je to tu ...

Dneska si pánečkové vyrazili do zahrady kaldenského zámku, kde si vyměnili obojky, přepsali rodokmeny a stali se oficiálně "kandidáty chovu". Po tom co vyřídí na úřadech všechna nová tetovací čísla a jména, jsou tedy oficiálním dvounohým chovným párem CHS Vives Bohemia.

Neznamená to nic jiného, než že si řekli své ANO a od dnešního dne jsou oba moc VESELÍ....

Děkujeme všem, kteří byli u toho, potřásli nám tlapkou, donesli nám krásný úlovek do společné boudy, zavyli si s námi až do rána a zbaštili nějakou tu misku žrádla nezapomínajíce na pitný režim ...

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz