Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Aktuality listopad 2009 Tisk

Plánujeme štěňátka

Čekáme, že každou chvilku začne hárat naše kokřice Polly z Lesních chalup a maďarka Ambra z Královských vinic. Pečlivě vybíráme ženichy. Štěňátka by měla být k odběru na jaře. Poku plánujete chlupatý přírůstek do rodiny a naši hafani Vás zaujali, tak nás neváhejte kontaktovat o další informace. Návštěvy jsou vítány. Víco o vrhu kokříků  ZDE a vižliček vrhu A ZDE.


28.11.2009

Babská naháňka - Krásná Hora

Dnes jsme se spolu s hafany a kamarády účastnili tradiční akce - naháňky, kde honí baby :-). Vyrazli jsme spolu s Katkou, Blankou a Klárou směr jih. Počasí vyšlo na jedničku. My s sebou vzali jezevčiky Drixe a Elen, foxinu Bazinku a kokršpanělku Neru. Holky se snažili v leči a Drixík čekal v autě připravený dohledávat poraněnou zvěř. Katka zabalila "nějaké" Valentinky, Bláňa Bedřicha a Klára svého "zabijáka" stafbulíka Mufa. Všichni hafani pracovali na jedničku a hlasitě naháněli. Celkem se střelilo 10 kusů prasat, jedna laň, jedna liška a jedno sele chytil náš Mufík a náš páneček mu dal záraz. Akce se moc vydařila, večerní zábava byla jako vždy skvělá a všichni se těšíme zase na tuto vyjímečnou akci za rok.


24.11.2009

Artaban Vives Bohemia a jeho první prasátka

Dneska dopoledne páneček plnil své lesnické pracovní povinnosti a společnost mu dělali naši dva foxlíci - konkrétně Bany a jeho máma Bazi. Při kontorle "jeho lesa" si foxlíci trombónysti procvičovali disciplínu nahánění a podařilo se jim z houštin vyhnat rudlík asi 25 divočáků. Banýsek tak poprvé přišel do kontaktu s černou zvěří, kterou krásně hluboce hlásil a spolu s Bazinou divočáky hlasitě vyprovodili ven z leče. Oba předvedli pěknou práci a pokud by tam byl nějaký střelec, tak by připravili pěknou loveckou příležitost Laughing .

Těšíme se, až příští loveckou sezónu budou na naháňkách pracovat jako tým.


23.11.2009

Nová návštěvní kniha

Vzhledem k tomu, že v posledních dnech naše vzkazy navrtala otravná parta spamerů a zasílala tam možné a nemožné, museli jsme změnit návštěvní knihu na knihu, kde je složitější vkládání vzkazů a zamezují se ty vzkazy nevyžádané. Omlouváme se za vymazání vzkazů minulých a doufáme, že nová kniha bude dobře fungovat.

Pro vkládání vzkazů piště výsledek počítání, které je složené jako obrázek z čísel a písmen...no snad to rozluštíte :-). Děkujeme


15.11.2009

Mafie Valentinek opět bodovala na zkouškách

Naši cvičenci se svými drsnými Valentinkami se účastnili dalšího zkouškového klání, které se velmi vydařilo. V sobotu bodovala Štafetka Valentinka alias Bedřich s paničkou Blankou na barvářských zkouškách honičů, které v I.ceně vyhrála! Poté nám v neděli skvělé zprávy volala Katka. S Vendulkou Valentinkou se účastnila zkoušek honičských, které s vysokým bodovým hodnocením, ale limitní známkou 1 z obůrky úspěšně dokončila v III.ceně. Zkoušek se zúčastil i dříve nesmělý - nyní ostřílený zkouškař Váša s Albim (Quentin T Valentinka), který zkoušky vyhrál v I.ceně a s hlasitostí u kusu. Všem moc gratulujeme a doufáme, že se to v pracovním poháru malých drsoňů bude Valentinkama jen hemžit :-).


14.11.2009

Hon na drbonou zvěř  - Kolín Kutlíře

Dnes jsme sebrali "nějaké ohaře a špringra" a v poměrně hojném psím počtu vyrazili na hon do oblíbených Kutlířů u Kolína. Počasí vyšlo na jedničku a prožili jsme krásný podzimní den. Pejsci pracovali na výbornou ... i když ze začátku byla chuť do práce tak veliká, že na konci některým už moc nezbývaly síly. Spolu s dalšími sedmi kamarády jsme ulovili 7 kusů zvěře zaječí a 9 bažantích kohoutů. Hon se vydařil a těšíme se na další akci.


12.11.2009

Navždy nás opustil Kiwu Keepsake Sunny Side

Se zármutkem zde musíme napsat pár řádků o tom, že dne 7.11.2009 odešel bíglík Kiwu. Byl to Pan Pes, který za svou velkou loveckou náruživost zaplatil tím nejcenjším. Budeme na něj vzpomínat jako na šikovného, veselého psa, který měl před sebou ještě velkou pracovní kariéru. Byl výborným loveckým psem a za svůj krátký život dělal všem jen radost....Panička s ním absolvovala své první krůčky loveckou kynologií a věříme, že jí byl tím nejlepším učitelem, kamarádem a parťákem.


7.11.2009

MVP Praha - úspěšná pro naše hafany

Dnes se v Praze - Letňanech konala Mezinárodní výstava psů...a jelikož to máme za skoro humny, tak jsme vyrazili. Ve třídě mladých v kruhu foxlíčím nastoupil náš benjamínek Artaban Vives Bohemia, který s pěkným posudkem obdržel známku VÝBORNÁ 1, CAJC. Tím získal již druhé čekatelství JUNIOR ŠAMPIONA ČR.

V kruhu maďarů, který posuzoval MVDr. František Šimek nastoupil náš Ch.Or Kajan z Baštin alias Art do třídy šampionů. Artík nás moc potěšil a vyběhal krásný  posudek a ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB, BOB a v závěrečných soutěžích i titul BIG V. Títmo Artík získal titul GRAND ŠAMPION ČR a již druhé Čekatelství Interchampiona.

Výsledkem MVP Praha jsme nadšeni a Artík tím potvrdil výsledek z Českých Budějovic a své kvality na českém výstavním poli. Nyní se pokusíme to samé potvrdit i v zahraničí.

Na výstavě jsme opět potkali spoustu kamarádů a známých a všem úspěšným moc gratulujeme.

 


 

5.11.2009

Úspěšný lov a následná "cvičná" dohledávka

Dneska páneček úspěšně slovil laň jelena siky, takže jsme využili příležitosti k pocvičení s hafany v reálu. Laň značila dobrou komoru, takže jsem věděli, že nebude daleko. Vzali jsme tedy Agíse a vyrazili po hodně pobarvené stopě. Za ním šel pro vychucení i Drixík. Oba psi zhaslou laň krásně asi po 100 metrech dohledali. Pro vychucení psa na barvě je dohledávka s jistým koncem naprosto ideální záležitost.

 


 

3.11.2009

Krytí - Ch. Drix z Blýskavé X Šany od Pstruží říčky

Tak dneska dorazila za Drixem další nevěsta - krásná Šanynka. Je to dcera předchozí nevěsty, takže to zústane v rodině :-). S její maminkou Reiky Andělský hrad, má Drixík krásná štěňátka, které nám její panička dovezla ukázat. Ještě jsou stále volní jeden pejsek a jedna fenečka. Jsou to moc pěkní tmaví divočáci s krásnou hlavou. Zájemci ... neváhejte kontaktovat nás nebo CHS od Pstruží říčky. Doufáme, že štěňátka po Šany budou minimálně stejně tak krásná, jako štěnda Reiky. také se těšíme, že se tam opět se tam objeví hnědáčci.

 

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz