Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

!!! Ztratil se náš odchovánek Anubis Vives Bohemia !!!

Prosíme o jakoukoli informaci. V únoru se v okolí Mimoně (okres Česká Lípa) ztratil roční pejsek foxteriera hladkosrstého, t.č. 34893. Pejsek je trikolorní, s nepravidelnou lysinou na černé hlavě. Budeme rádi za jakékoli informace.


Máme štěňátka MOK - Všechna štěňátka již mají své páníky

Více info zde.

Další vrh zrzounů plánujeme na léto/podzim 2010 - pokud se nám s Primou podaří splnit všechny podmínky chovnosti.


MOD na prodej

Více info v sekci K PRODEJI .


26.-28.3.2010

Víkendový výcvik v Horce nad Moravou

 

horka Tento týden jsme se jako instrukotři zúčastnili víkendového výcviku zaštítěného klubem hrubosrstých a maďarských ohařů ČR a CHS Laváre Morávia. Počasí klaplo na jedničku, pejsci i páníkové se snažili načerpat nové poznatky. Myslíme si, že první letošní výcvikový akce se vydařila setkání s přáteli po dlouhé zimě bylo moc fajn. Pár foteček z akce naleznete zde.


24.3.2010

Nová porce fotek zrzavých mravenečků

Zde naleznete novou várku fotek. Jsou zde jednak jednotlivé fotky prcků a pak několik společných skupinek. Doufáme, že se budou líbit.

Jinak štěňátka pěkně přibírají. Mají všichni kolem dvou kil a již vesele baští i z misky...teda občas se to podobá mléčné lázni, ale jinak jsou to šikulové Smile.


17.3.2010

Pracovní pohár jezevčíků 2010

Touto staronovou aktualitkou chceme poblahopřát našim přátelům, cvičencům a jejich pejskům ke krásnému umístění v pracovním poháru jezevčíků 2009. Gratulujeme Katce, Vášovi a Blance, kteří se svými Valentinkami doslova zamořili pole vítězů :-). Jste šikulkové a zasloužíte si to! Více zde.


16.3.2010

Štěňátkům jsou tři týdny

Včera to byly tři týdny, kdy se mravenci narodili. Za tak krátkou dobu zvládli otevřít oči, postavit se na všechny čtyři, přibrat pětinásobek své porodní váhy a pomalu začínají běhat, hrát si, dobývat pravý roh porodní bedny a ožužlávat maminu mléčnými jehličkami. Ambra zatím bezproblémů o prcky pečuje, má dostatek mlíčka a mrňousové dobře prosperují. Odčervovací pasta štěníkům rozhodně nechutnala a na nějaké přikrmovaná zatím nejsou zvědaví - no jo od mámy je to hold nejlepší. Jinak, už máme jména:

  • čubičky: Albee a Andělka
  • pejsci: Adar, Aki, Arthur, Apollo


15.3.2010  

Štěňátka foxlíků bohužel v létě nebudou

Plánovaná štěňátka foxlíků bohužel nebudou. Druhé sono 30 dní po krytí březost bohužel neprokázalo, takže budeme muset na krytí vyrazit koncem léta. Spojení budeme určitě opakovat a doufáme, že už to klapne a budeme se moci těšit z malých trombónistů. Je nám to líto.


12.3.2010

Nové fotky mravenců - 17. den života

Tak brbenci už koukají, začínají se plazit a vydavají všemožené zvuky. Najíst se vůbec nejsou líní a Ambra je moc pečlivá mamina a pěkně jim dodržuje životosprávu. Konečně přidáváme jednotlivé fotky štěňátek se stručnou charakteristikou jsou níže a více fotek naleznete zde. Skupinky jsou zvlášť klucí a zvlášť holčičky. Holčičky mají růžičku a pánové tulipán :-). Když už máme to "jaro" ....

R

Růžová - prvorozená z holek, drobnější a také pěkná vzteklina. Pokud není u přídělu mléka mezi prvními, tak to dokáže dát dosti hlasitě najevo.

 

 

F

Fialová - o chlup větší než růžovka, více líná a taková pohodářka. Při vytváření "sourozeneckých hromad" bývá většinou vespod.

 

 

M

Modrej - celej otec, na svět se "prodral" jako první, velkej žrout a od té doby, co vylezl na svět, tak vše hlasitě komentuje a při vážení dost protestuje vrčením.

  

 

ZL

Žuťák - pejsek, který zatím ničím nevyčnívá, spolehlivý strávník a spáč. Ví, proč má sbírat síly do života :-). Rád chrní někde v koutku. 

 

 

z

Zelenej - nejmenší z pejsků, drobnější...ale v běhu nejrychlejší a nejobratnější. Velkej cestovatel. Čolvěk se na chviku otočí a je hned fuč. O žrádlo umí pěkně bojovat a co do hmotnosti, tak už všechny dohnal.

 

 

B

Bílej - s cestou na svět nespěchal - narodil se poslední, je to největší balvan a žrout. Zatím je to takovej starosta, který to všechno šéfuje. Počká si, až se všichni poperou a pak vyrazí sám na oběd.


11.3.2010

Náš nový přírůstek 

FR1

Naše nové chlupaté boubelátko - Freya od Škrabalky se už v celku pěkně aklimatizovalo. Dělá lupačiny s Nelinkou a Lízou a s hlasitostí je schopná konkurovat jezevčíkovi. Máme v ní velké naděje...brzy dodáme další informace a fotky.

FR


10.3.2010

Drixovi potomci na speciální výstavě KCHJ - Holýšov 28.2.2010

Trochu opožděně blahopřejeme potomkům našeho Drixe z Blýskavé, kteří se zúčastnilli SV výstavy. Jmenovitě Uxi a Veggy z Heřmanova domu si odnesli ocenění VÝBORNÁ 3, Vendy z Hěřmanova domu VÝBORNÁ 4 a Denzl z Lokte VELMI DOBRÁ. Gratulujeme majitelům!


7.3.2010

Nový přírůstek do smečky

Vzhledem k tomu, že páneček slaví koncem března narozeniny as dárkem pro něj se nadalo otálet - respektive by zabalený asi nevydržel :-), tak dnes nadělila panička pánečkovi překvapení. V neděli si spolu s Klárkou (Klárko díky!) udělala výlet přes půl republiky - k Olomouci a přivezla malou špringřici - Freyu od Škrabalky. Více info o ní a jejích rodičích zde. Brzo přidáme fotografie a nový profil. Doufáme, že nám Freya udělá mnoho radosti a půjde ve stopách svých úspěšných rodičů, a to jak na poli výstavním, tak především pracovním.


6.3.2010

Nové fotky zrazavých mravenečků 

n Ve fotogalerii naleznete nové fotky štěňátek z devátého dne jejich života. Dnes jim je 12 dní, ještě nekoukají, ale už se snaží stavět na nožičky... i když ta velká hlava je občas převažuje :-)


1.3.2010

Štěňátkům je jeden týden

Dnes je to právě týden, kdy naše zrzavé kuličky přišly na svět. Od té doby se mají čile k světu a pěkně rostou. Největší žrouti váží 750g a holčičky se drží v první linii. Už brzo vykouknou na svět a pak přidáme nové fotečky.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz