Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Aktuality říjen 2009 Tisk

31.10.-.1.11.2009

Úspěšný víkend našich odchovánků

I naši cvičenci strávili víkend se svými hafany. Bíglové vyrazili na klubové BZH a karelčka Aika Assi kavon na zkoušky honičů a panička Jana s výmarkou Annie Monvi Salvia na barvářky. Aika nás moc potěšila a se svou paničkou Zuzzkou a jen dvěmi trojkami uspěla s přehledem v I.ceně - na krásném 4. místě a obdržela titul CACT!

Jana také bodovala a s Andulkou úspěšně zmákly BZ v I.ceně na krásném 2.místě.

Mladí bíglíci měli svou úspěšnou premiéru na klubovýchzkouškách. Bígl Kiwu Keepsake Sunny Side s paničkou Janou zkoušky zmáknul ve III.ceně (limitní známka ze stopy), bíglík Achilles Strakaté štěstí alias Chilli s paničkou Janou v ceně II. (limitní známka z odložení) a celkově na krásném 2.místě a bíglice Qwina z Loňského léta s paničkou Janou v ceně III. (limitní známka ze stopy). Moc všem gratulujeme. Jste pašandy a ty nedostatky, které se v zařazení do cen projevily určitě rychle napravíte!

Více o tom, jak si stojí naše "ovečky" uvedeno v tabulce.


31.10.2009

Naháňka Krásná Hora - Krašovice

Dneska jsme vyrazili s jezevčíky Elen a Drixem, foxou Bazinkou a kokrou Nerou směr jih na letošní první naháňku paniččina "domovského" sdružení. Byla to moc příjemná akce s kamarády za vydařeného podzimního počasí. Holky pracovali v leči a Drixíček pomáhal dohledávat. Celkem se ulovil jeden kus zvěře černé a jedno telko. Poté se konalo přátelské posezení k příležitosti dědových 70. narozenin. Moc pěkná akce, opékání a následná zábava. Grtulujeme a děkujeme.


30.10.2009

Aktualizace webu

Dneska proběhla velká aktualizace webu. Naše kokršpanělka Nera má nové foto + fotky portrétů ve fotogalerii. Novou fotku má i jezevčice Nelinka. Nově nalaznete také profil našeho nového přírůstku foxlice Lízinky. Nově jsou doplněné profily potomků našeho Drixe a Netty z Heřmanova domu, také jeho další nevěsty Peggy z Heřmanova domu a taktéž potomků našeho Agíse a Ciky  z Nehvizd. Rovněž mají všichni aktualizované profili o jejich úspěchy.


10.2009

Sváteční norování

Dneska naše Elinka (Elen z Blýskavé) vypomáhala svým nornickým uměním myslivcům při regulaci škodné zvěře. Elen předvedla perfektní a spolehlivou práci a z první umělé nory asi po 15ti minutách vytlačila jezevce, který byl následně uloven. Po přemístění k noře druhé se akce konala po pár minutách, kdy jezevčice dopomohla ke slovení velikého lišáka.

Bylo to poprvé, kdy nám jezevčík sám, bez kopání či jiné pomoci vyhnal a pomohl slovit velkého psa jezevce a  za lišáka se Elinka rozhodně také stydět nemusí. Jsme na ní moc pyšní.

 


 

25.10.2009

Klubová výstava jezevčíků Praha - Letňany

V neděli jsme také nezaháleli a vyrazili na letošní poslední klubovku jezevčíků. S sebou jsme zabalili mnoho hnědých hafanů s velkým očekáváním jejich prvních výstav. Nejprve na řadu přišly hnědé holčičky. První ve třídě mladých bojovala naše Ugi z Heřmanova domu alias Bugina, který v silně obsazené třídě mladých vyběhala krásné poředí VÝBORNÁ 4. Poté běhala na své první výstavě naše svěřenkyně Drixova sestra Donka z Blýskavé, která svému pánovi udělala určitě radost a s krásným posudkem si odnesla známku VÝBORNÁ 3 z 10 fen. Ve vedlejším kruhu jsme potom předváděli syna našeho Drixe - Uga z Hěřmanova domu, který vybojoval VÝBORNOU 1, CAJC A KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH a pánčka úplně rozzářil. S Badym (Ugo) ve třídě bojoval i další syn Drixe - Uxi z Heřmanova domu, který je také moc krásný mladý pes a i přes ne úplně výstavní úrpavu získal krásné hodnocení VÝBORNÝ 3. Ve psech se poté reprezentoval ve třídě čestné i otec zúčastněných náš Ch.Drix z Blýskavé, který mimo pořadí dostal krásný posudek. Jako poslední nastoupila v krhu trpaslíků naše hlaďanda Ornella Tergy (Nelinka), která se moc krásně prezentovala a svou milou povahou a věčně vrtícím se proutkem si získala i rozhodčí - nejen že vybojovala známku VELMI NADĚJNÁ 1 a poté zabodovala i  v silně obsazené závěrečné soutěži o nejlepší štěně výstavy, kde ZVÍTĚZILA. Jsme moc pyšní!

Na výstavě byl rovněž posouzen ještě Drixův syn Denzl z Lokte, který je nadějný a ukázat se nám byl i Drixe syn po Peggy z Heřmanova domu, který je rovněž velmi krásný pejsek. Peggyna se stala letošní KLUBOVOU VÍTĚZKOU a vyběhala i titul BOB. Moc gratulujeme manželům Heřmanovým, úspěchům chovatelky naší Nely - Ing. Anně Krejzkové a všem dalším kamarádům a známým.

 


 

25.10.2009

Naše ovečka bíglík na barvářských zkouškách

Premiéru psa i pána na vyšších loveckých zkouškách měl i náš cvičenec bígl Chilli (Achilles Strakaté štěstí), který ve svých 15-ti měsících úspěšně zvládnul s paničkou Evou zkoušky ve III.ceně. Moc gratulujeme...

 


 

24.10.2009

Nový přírůstek do smečky teriérů

Dneska jsme se trochu nečekaně rozrostli o nového člena rodiny - krásnou a milou fenečku foxteriéra hladkosrstého Elizu Game Power, které říkáme Líza. Doufáme, že bude do našeho chovu velkým přínosem, chovatele nezklameme, holčička bude šťastná a spokojená a bude nám dělat jen radost.

Největší radost Líza udělala naší benjamínce Nele, s kterou okupují nejen celý obývák a jsou dobrým tandemem a vichřicí u nás v domácnosti. Fotky a rodokmen dodáme co nejdříve.

 


 

24.10.2009

MVP České Budějovice

V sobotu jsme vyrazili směr jih do Budějc, kde se konala jubilejní 30. mezinárodní výstava psů. V kruhu bojoval náš odchovánek trombónista foxlík Banýsek (Artaban Vives Bohemia), který ve třídě mladých na své premiérové výstavě získal krásné hodnocení a známku VÝBORNÁ 1, CAJC. Ve vedlejším krhu nastoupil do třídy šampionů náš zrzavec maďar Art (Ch. Or Kajan z Baštin), který nás moc potěšil - obdržel ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB, BOB. Poté jsme odpoledne nastoupili do závěrečných soutěží, kde vybojoval titul BIG III. ze VII. skupiny FCI!!! V takový úspěch jsme vůbec nedoufali....:-).

Zároveň se v kruhu maďarů ve třídě dorostu předvedla dcera našeho Algerona Laváre Morávia - Clara Guradu, která dostala známku VELMI NADĚJNÁ 1. Moc gratulujeme.

Taktéž gratulujeme všem úspěšným známým a kamarádům (a že jsme jich potkali doopravdy hodně). Výstava v ČB byla opět velmi příjemnou akcí.

 


 

23.10.2009

První letošní naháňka

Tento krásný podzimní pátek vyrazil páneček na "pracovní" naháňku LS Nižbor. Pomocníky mu dělali jezevčíci Drix + Elen a foxlice Bazina. Pejsci dopomohli k úspěšnému lovu, "prodali" to, co se naučili a udělali nám opět radost. Holky pěkně pracovali v leči a Drixíček perfektně dohledal postřeleného divočáka. Děkujeme jim za pomoc :-).

 


 

18.10.2009

Zkoušky vloh v Klatovech

Hned po úspěšných podzimkách jsme v neděli vyrazili do Klatov, kde se konaly jedny z "podzimních" jarních zkoušek. Tentokrát oba jako vůdci s našimi maďarkami.

Víťa vedl Báru od Varvažovského mostu alias Primu a Zuzka opět naší Ambříčku. Vše probíhalo v pohodě ve velmi přátelské atosféře a nálada byla výborná i přes chladný déšť. Naše holky se neztratili a Prima dokončila se 209 body a nosem za 4 na šestém místě. Ambra nás velmi překvapila a svým výkonem a 221 body, nosem 4 si vyběhala krásné druhé místo. Tímto splnila poslední podmínku chovnosti a po vyřízení formalit máme doma CHOVNOU FENU !!!

Vlohovek se také účastilo několik našich "oveček" - švýcarský honič Lord Bencilla alias Láďa, který se svou paničkou Radanou obdržel plný pořet bodů a hlasitost za 4. Dále v malých plemench "startoval" náš "lovecký unikát" STB Muf, který rovněž dokončil v samých čtyrkách. V ohařích se předvedla výmarka Jessy z Kubíčkova dvora s pánečkem Martinem, kteří se rozhodně naztratili a tato chuťová vlohová fenka rovněž uspěla v I.ceně s 214.body. Moc všem gratulujeme !!!

 


 

17.10.2009

Úspěšné podzimní zkoušky

Tuto sobotu jsme se zúčastnili podzimních zkoušek ohařů a malých plemen pořadaných OMS Kladno ve Vraném. Počasí bylo chladné, deštivé a byli jsme v celku rádi, že zas až tak nechumelilo :-).

Víťa se zkoušek zúčastnil coby čekatel a tím splnil poslední aspiraci na rozhodčího pro podzimní zkoušky malých plemen a na jaře ho čekají zkoušky na rozhodčího. Zuzka vedla dva ohaře.

Prvním "oříškem" byl náš svěřenec malý münsterlandský ohař Lapz Eben Ezer alias Mates a druhým byla naše zrzavka Ambra z Královských vinic. Oba hafani se moc snažili a dokončili v I.ceně. Ambra na krásném 4.místě z 13-ti ohařů získala celkový počat 284bodů, nos 4 a Mates dokončil hned v závěsu za ní - 5.místo, 277bodů, nos 4. Tímto oba získali loveckou upotřebitelnost a budou pánčky legálně prvázet při lovu na drobnou zvěř.

Zkoušek se v malých plemen zúčastnil také náš svřenec toller Baddy z Kotárských luk, který s paničkou Martinou zkoušky dokončil s jednou trojkou na krásném čtvrtém místě - gratulujeme!

Matýsek nám ještě večer odjel k páníkům na Kytín, kde bude fungovat jako pes rodinný - lovecký a bude páníky doprvázet na hony a na prochajdy. Doufáme, že jim bude dělat jen a jen radost!

 


 

17.-18.10.2009

Jezevčíci běhali na jagteriéřích zkouškách

Naše holky - Blanka s Katkou převedli své fousaté trpaslice na Honičské soutěži pořádaných klubem chovatelů jagoušů... holky se rozhodně neztratili a Xara Citrónek Valntinka s Katkou dokončily v I.ceně a tím vyhrály sekci "ostatních plemen" a jezevčice Štafetka Valentinka s Blankou byly čtvrtí v ceně II. Moc oběma blahopřejeme, jste pašandy....

Společnost a hlavní roli na těchto zkouškách hrála i naše " divoženka" Růžena, která se v roli obůrkových prasátek rozhodně neztratila! Jsme na její "zkouškovou" pracovní premiéru moc pyšní..... :-).

 


 

14.10.2009

Doplnění webu

Dneska jsem konečně doplnila ke spojení Agiho a Ciky z Nehvizd fotky a informace o štěňátkách. Do působili u nás je přidána námi odvedená Donka z Blýskavé.

 


 

13.10.2009

Doplnění odkazů

Dnes jsem konečně doplnila resty v odkazech. Přidány odkazy na webíky Ambry sestřiček.


11.10.2009

 

Světová výstava psů Bratislava

Na neděli jsme vyrazlili k sousedům na Slovensko na výstaviště Incheba, kde probíhla největší výstava psů v historii - WORLD DOG SHOW 2009. Účast na výstavě byla veliká - statistiky uvádějí přes 20.000 vystavovaných psů. Prostě mega akce.

My vytáhli naše dva chovné mravence - Agise (Gch. Algeron Laváre Morávia) a Arta (Ch. Or Kajan z Baštin). V silné konkurenci téměř 90ti maďarů a v početně obsazených třídách oba naši psi obdrželi v mezinárodní konkurenci od švýcarského rozhočího Hanse Mullera ocenění výborná. Art ve třídě pracovní dokonce výborná 3 ! Agís v silně obsazené třídě šampionů výborná bez pořadí. Moc si tohoto ocenění vážíme !!

Gratulujeme všem úspěšným známým a spolubojovníkům !

 


 

10.10.2009

Lesní zkoušky malých plemen v Klatovech

Tuto sobotu jsme vyrazili s foxinou Bazinou (Bonna od Lodenické stráně) a jezevčicí Elen z Blýskavé na lesní zkoušky. Společnost a řidiče nám dělala kamarádka a naše "cvičenka" Klýra s jejím SBT Mufem (Villi Victor Fransimo Bohemia). Zkoušky byly pěkně připravené, v dobře zazvěřené honitbě (i prasata jsme vyhnali) a posuzované zkušenými rozhodčími, kteří také často psy vodí, takže jsme strávili velmi příjemný (byť chladný) podzimní den, regulérní posuzování a sportovní přátelskou atmosféru.

Celá naše skupina úspěšně zkoušky dokončila. Elen v II.ceně s 230b., nosem i hlasitostí za 4. Bohžel však s limitní známkou s následování, kdy pánečkovi přes cestu přeběhla srnčí zvěř. Bazina došla také v II.ceně s limitní dvojkou z odložení (první zkoušená disciplína - pro foxlíka v celku ftipná záležitost), ale prokázala trojkovou hlasitost a nos za 4! Náš "exot" Mufík, úspěšně dokončil také v ceně II. a tím splnil všechny bodíky k získání Klubového pracovního špampiona! Kláře moc gratulujeme!

 


 

10.10.2009

Oblastní výstava Džbán

Na oblastní výstavě v Praze na Džbáně se převedla Agiho dcera Dafné z Nehvizd. Ve třídě dorostu obdržela ocenění VELMI NADĚJNÁ 1. Její konkruentkou byla naše ovečka Cilka, která dostala VN 2. Moc oběma gratulujeme!

 


 

7.10.2009

Aktualizace webu

Dneska proběhla aktualizace webovek. Doplněné info v sekci výcvik. Dále doplněné nové odkazy. Nově u nás můžete vidět i nabídku krycích psů.

 


 

3.10.2009

Zkoušky z norování - Kožova Hora

Již druhým rokem pořádáme v průběhu roku nácviky a pak následné zkoušky bezkontaktního norování na nově zprovozněné umělé noře. Nácviky byly hojně navštěvované a i ti, kteří se zpočátku do nory báli, tak se norovat naučili. Některým musel dodat odvahu náš cvičený divoký králík Pan Josef, ale všechny jsme nakonec rozběhali.

Na zkoušky dorazila hojná účast - z 29 přihlášených se dostavilo 27 psů s jejich vůdci. Jsme moc pyšní, že můžeme říci, že VŠICHNI OBSTÁLI a z toho 20 psů s plným počtem bodů. Moc gratulujeme!!!

Panička na zkouškách vedla sestru našeho Drixe - Donku z Blýskavé - obstála a zkoušky zvládla také za plný počet bodů. Jmenovitě chceme poblahopřát jack russelici Animace Daschia s paničkou Evou, která obsadila 3. místo s časem 12 vteřin. Dále všem našim "ovečkám", které obstáli: abecdně jezevčici dlouhosrsté Airin z Achátu, JRT Barbanele Pesule s Bárou, Bronymu alias Broncovi White Fascination s Janou, hlaďandě Rio Sáře s Mařenické fořtovny s Honzou a jackovi Samsonovi Bohemia Platina s Hankou. Doufám, že jsem na někoho nezapomněla. Všem moc gratulujeme k úspěchu a splněné upotřebitelnosti.


3.-4.10.2009

 

Úspěšně splněné zkoušky naších cvičenců

Tento víkend byl úspěšný pro naše svěřence, kteří se předvedli na zkouškách. Agáta se svým výmarákem Instinktem (Flok Akibon) so opravila LESNÍ ZKOUŠKY a dokončila je nakonec v I.ceně. Dále špringr Xaro z Větrné paseky a trpasličí drsoň Albi se zúčastnili POHÁRU PLZEŇSKA, kde oba uspěli. Jarda s Xarem ve II.ceně, 6. místo - Res. CACT a Albi v ceně I. na místě II. - CACT. Všem moc gratulujeme.

 

Pokud chcete vědět více o úspěchách našich "oveček", tak jukněte do sekce Výcvik.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz