Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

30.11.2008

Narodili se štěňátka po našem Drixíkovi a Netty z Heřmanova domu


Tak se hlásím s výbornou zprávou. Dnes se narodila štěňátka od Netty z Heřmanova domu a našeho Drixe z Blýskavé. Narodilo se osm krásných štěňátek drsoňů. Co je ještě lepší je to, že mezi štěňátky byla dvě v barvě hnědá s pálením....to znamená, že Drix toto ojedinělé zbarvení předává na své potomky .

Takže pokud se chystáte pořídit jezevčíka, neváhejte a kontaktujte nás nebo přímo manžele Heřmanovi, na které najdete kontakt v našich odkazech

 


 

29.11.2008

Hon na bažanty Kolín - Kutlíře

Tuto sobotu jsme se s mlaďáskem Artem a Texíkem vydali na hon na bažnaty do námi oblíbeného sdružení Kutlíře u Kolína. Na hon s námi tentokrát vyrazli i kamarádi s jejich RR Ajaxem, který letos úspěšně složil PZ! Myslivci sice z počátku nevěřili, že RR může nosit by dokonce dělat nějaké lovecké zkoušky, ale Ajaxík je přesvědčil a hon si parádně užil. Ulovili jsme celkem 17 bažantíku a dva zajíce, hon to byl komorní (účast sedmi střelců), ale vydařený.


25.11.2008

Naháňka - Lány

Dnes se páneček s Elen na pozvání zúčastnili naháňky u kamaráda v Lánech. Vše probíhalo parádně a ani moc nepršelo. Akcička to byla velmu podařená.


22.11.2008

Babská naháňka Krásná Hora - Krašovice

Jak  je již dobrým zvykem, jsme jako každý rok vypravili na "vrcholnou" událost roku, kterou je babská naháňka v našem sdružení. Babská naháňka znamená, že do leče jdou krom tradičních honců - chlapů i jejich manželky a přítelkyně. To, že nám na minulých letošních dvou naháňkách lovecké štěstí příliš nepřálo se změnilo, protože ženké jsou prostě ženské a za vysokého pištění vyhnali z houštin více prasat než je obyvklé.

Počasí nám krásně vyšlo a naháňka to byla se vším všudy. Lehký sněhový poprašek, sluníčko prolézalo skrz mraky azima nám při zdolávání kopců a křoví příliš nevadila. Do leče nastoupilo asi 40 střelců a podobný počet honců a  "honkyň". V plánu byli tři leče, ale nakonec se pro dostatečné úlovky konali pouze leče dvě.  Sloveno bylo krásných 11 kusů prasat a 1 kuna. Pejsci pracovali na výbornou. My jsme vytáhli kokřici Neru a oba jezevčíky. Holky pracovali společně v leči a Drix se vyřádil při dohledávce postřelených kusů. Na naháňku s náma vyrazila i kamarádka Blanka s drňačkou Béďulí, která si také konečně přičichla k lovecké praxi.

Večer bylo velmi příjemné posezení s kamarády. Výborné jídlo, pití, tombola a vůbec dobrá zábava v místní nově zrekonstruované hospůdce. Pánečci padli do postele někdy okolo druhé ráno a nevíme, kdo byl víc unavený - zda hafani nebo jejich vůdci.


19.11.2008

Hon na kachny  Nižbor

Za vcelku příjemného odpoledního podzimního počasí jsme se vypravili s mlaďáskem Artíkem a profíkem ostříleným vodníkem Texem na kachny. V komorní atmosféře pěti střelců jsme ulovili a pomocí našich hafanů a našeho odchovance pointra Adara  nanosili šest kačen. Atmosféra byla příjemná a kdyby si panička nezapomněla doklady ke zbrani a tím pádem by mohla vyrazit s flintou, tak by se toho stejně asi víc nestřelilo.


16.11.2008

Bazinka (Bonna od lodenické stráně) se nám pěkně kulatí...

Bazinka je v pátém týdnu březosti. Žere jako mlejn a začíná vypadat jako bojler na nožičkách. Ještě tři týdny a bude mít po nošení pupku a začnou nové starosti - hlavně pánečkům.


15.11.2008

MVP Praha- Letňany

Dnes jsme se zúčastlili mezinárodní výstavy v Praze - Letňanech. Nastoupili jsme se dvěma zrzavci Agísem (Ch. Algeron Laváre Morávia) a Artem (Or Kajan z Baštin). S Artíkem jsme nastoupili do konkurencí obsazené mezitřídy a s Agim do třídy šampionů. Po příšerném předvedení temperamentního a nevycválaného Arta se k našemu překvapení podařilo vybojovat známku V1,CAC.
Agís nastoupil do vyrovnané třídy šampionů, kde obdržel známku V2, Res.CAC. O titul CACIB nastoupila veliká konkurence a Artík už nebodoval.
Nicméně, s výsledky výstavy jsme více než spokojeni a tím ještě víc, že Čekatelství Českého šampiona získal náš nejmladší zrzavec Art a tím má nakročeno k získání titulu Šampion ČR v příštím roce.


08.11.2008

Naháňka, Krásná Hora - Krašovice

Deštivé počasí provázelo sobotní naháňku. Jako pomocníka panička vzala nováčka kokru Neru (alias Polly z Lesních chalup). Nera se snažila a celou naháňku nadšeně prohledávala všechny krytiny. Z houštin vyháněla srnčí a dančí zvěř a hlasitě jí vyprovázela. Panička byla s Neřinou loveckou premiérou moc spokojená a ani jí moc nevadilo, že úlovky nebyly moc slavné. Po celodenním chození po kopcích pouze jedna liška a jedna srna bohužel zůstala v ohni po tom, co si srazila vaz o strom. Doufejeme, že příště bude výřad početnější.


05.11.2008

Bonna od Lodenické stráně - březost potvrzená

Dnes jsme se vypravili s očekáváním na veterinu, aby nám potvrdili, zda nám Bazinka zabřezla. Po prohlédnutí foxininýho bříška ultrazvukem se březost potvrdila a k našemu úžasu jsme uviděli pět až osm malých červíků. Tolik štěňátek jsme ani nečekali. Takže budoucí chtivý majitelé hladkosrstých foxteriérů - MŮŽETE SE PTÁT NA ŠTĚŇÁTKA !!!


1.11.2008

Hon na bažnaty, zajíce Kolín - Kutlíře

Za krásného slunečného počasí jsme dnes absolvovali hon na drobnou zvěř. V příjemném kolektivu přátel jsme ulovili 11 zajíců a deset bažnatů. Hon měl příjemnou komorní atmsféru dvanácti střelců a pěti psů. Naší čtyřnohou směčku hájili Tex a Art (Or Kajan z Baštin). Hafani pracovali na výbornou a my pánčci i ostatní účastnící byli spokojeni. Artík, kterého to byl první hon po úspěšně absolvovaných zkouškách nás moc překvapil a rozhodně nezůstávál pozadu za zkušenými psi.

 

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz