Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

Aktuality leden 2009

!!! Bereme záznam na letošní jarní/letní vrhy jezevčíků a německých krátkosrstých ohařů!!!

Více informací naleznete u jednotlivých plemen v sekci Štěňata -  plánujeme.

 


PF 2009 přeje chovatelská stanice Vives Bohemia

 



25.1.2009

 

Štěňátka nám pomalu odcházejí, ale na počtu psů zatím netratíme


Dneska se nám rozletělo do světa první štěňátko foxlíka z vrhu A - Aika Vives Bohemia. Doufáme, že bude u nových páníků Honzy a Báry spokojená a bude jim dělat jen a jen radost. Je to zajímavé, ale odchodem Ájulky se nám počet psů rozhodně nezmenšil. Abychom se nenudili, tak jsme si dneska "výměnou za Áju" dovezli dcerku našeho Drixe - Ugi z Heřmanova domu. Doufáme, že bude minimálně tak úspěšná jako její rodiče a bude dobře prezentovat neobvyklé námi preferované zbarvení jezevčíka.


 

 

 

23.1.2009

 

Krytí Ch.Algeron Laváre Morávia a Ciky z Nehviz


Tento pátek proběhlo další krytí našeho zrzavce Agise. S nevěstou si padli hned do oka a vše proběhlo bez problémů. Věnem mu donesla velikou kost, což ženich velmi ocenil. Doufáme, že vše následující bude v pořádku a narodí se kupa zrzavců.



18.1.2009

 

Další výstavní úspěch zravých kluků ....tentokrát v Německu


Tuto něděli vyrazila panička s maďary Agim  a Artem na mezinárodní výstavu do Německa. Výlet se vyplatil a Art v mezitřídě a v konkurenci maďarské chovatelské stanice Luxatori vyběhal V1, VDH CAC, CAC. Jeho "starší brácha" Agís si ve třídě šampionů odnesl taktéž V1, VDH CAC, CAC a navrch ještě titul Res.CACIB.


 

16.1.2009

 

Krytí Algeron Laváre Morávia a Boneta Moravia Centurion


Dneska proběhlo krytí Agíse a maďarky Bonety. Vše proběhlo bez problémů a zbytečných průtahů. Doufáme, že se z této lásky narodí kupa krásných zrzavých klubíček.


 

16.1.2009

 

Nový zrzavý přírůstek naší smečky

Dnes se naše smečka nečekaně rozrostla o dalšího zrazavce. Je jím tříletá fena maďarského ohaře krátkosrstého Bára od Varvažovského mostu. Fenečka je milá, kontaktní a bezproblémová. Od původních majitelů se k nám přestěhovala z nedostatku času, který ohař potřebuje a proto, že se fenka naučila z nudy utíkat a tím jí horzilo nebezpečí ztracení či poranění.

15.1.2009

 

Páneček, jelen a Drix


Dneska se téměř za pět minut dvanáct podařilo pánečkovi ulovit jelena. Drixík u toho nesměl samozřejmě chybět a přestože jelen zhasnul již po pár deítkách metrů, tak spolupráce s Drixem stejně proběhla. Drixík jelena úspěšně dohledal, opět se procvičil v práci na barvě a ještě tím vylepšil krásný lovecký zážitek.


 

14.1.2009

 

Dohledávka postřeleného prasete

Drixík dnes mohl opět uplatnit své umění pro práci na pobarvené stopě. Práce se úspěšně zdařila, prase se po dvou hodinách a zhruba 350 metrech našlo. Drixík opět dokázal, že pes je nepostradatelným pomocníkem při lovu.

 

10.1.2009

 

Norování v honitbě

Tuto sobotu vyrazil páneček s jezevčíky Drixem a Elinkou na norování do honitby MS Zálesí Kyšice. Mrazivé počasí a sněhová pokrývka norovaní přála. Obešlo se několik nor a v jedné drsňáčci lišku objevili. Po statečném boji, při kterém utrželi pár sekanců po čenichu se jim podařilo lišku úspěšně vyhnat.

 

2.1.2009

 

Nové fotky a videa štěňátek v odchovech A u foxteriera! A pozor - ve výstavním postoji :o)

 

 

axa1 anubis1 aika1 artaban1

asparagus1

 


 

9.1.2009

 

 

 

Úspěch našich zrzavců na národní výstavě v Olomouci


Tento pátek jsme se zúčastnili výstavy v Olomouci. Výstavy se zúčastnila celá naše zrzavá smečka a pro všechny hafany to dopadlo podle našich představ. Ch.Algeron Laváre Morávia ve třídě šampionů obdržel V1, CAC a tím splnil podmínky pro udělení Grandšampion ČR, Or Kajan z Baštin v mezitřídě obdržel na své třetí výstavě ocenění V1, CAC a tím v rekordním čase splnil podmínky pro udělění titulu Šampion ČR. Naše fenečka Ambra z Královských vinic také nelenila a po moc hezkém předvedení obdržela v mezitřídě známku V1, CAC a tím se stala čekatelkou na titul Šampion ČR. Lépe jsme snad ani výstavní sezónu zahájit nemohli.


 

8.1.2009

 

Naháňka Nižbor

 

Dneska se páneček s Drixem zúčastnil další naháňky roku 2009. Počasí bylo mrazivé, sníh  praskal pod nohama a sluníčko občas prokouklo za mraky. Prasata neutekla a oragnizace klapala na jedničku.


 

2.1.2009

 

Novoroční naháňka

Dneska jsme se vyparvili na první novorční naháňku, které se zúčastnilo jen pár známých a byla považována spíše za procházku po vyčerpávajících novoročních oslavách. Do lesa jsme vyrazli s kokřicí Nerou, a oběma jezevčíky. Počasí bylo příjemné a hned v první leči jsme vyhnali prasata a lišku. V druhé leči si Nera parádně vypracovla stopu srnčí zvěře a krásně hlásila. Panička má radost, že se nám začíná lovecky "hledat". V poslední leči se střelilo také prasátko a tak celkový výřad čtyř prasat a lišky byl velmi uspokojivým výsledkem.


 

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz