Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Jaro 2011: plánujeme vrhy jezevčíků, maďarů, foxlíků a kraťasů !!! Bližší info brzy. Bereme záznamy.


27.11.2010

Hon na bažanty - Běstvina

Tuto sobotu jsme přijali pozvání na bažantí hon pořádaný sdružením Běstvina. První leč se šla v lese na zajíce a černou. Podařilo se slovit 3 zajíce. K tomu nám pomáhali naši foxlíci a moc mile nás překvapila malá Líza. Druhá leč byla na zvěř bažantí. Celkem se slovilo 121 ks bažantů. K dohledání a přinášení zvěře dopomohli naši ohaři Art a Ambra a ostřílený profík špringr Tex. Všichni hafani byli moc šikovní.

Večerní posezení s tombolou bylo moc příjemné a bylo opravdovým výtečným gurmánským zážitkem. Odjížděli jsme spokojení a pořádně přejedení :-). Moc děkujeme za pozvání.


20.11.2010

Babská naháňka - Krásná hora - Krašovice

Tuto sobotu jsme pobalili hafany a vyrazili na tradiční podzimní akci: babskou naháňku. Tentokrát s námi jeli všichni "malí" hafani (mimo Míši a Nelinky - někdo ty ohaře doma musel ohlídat :-)). Společnost nám dělali ještě kamarádka Klárka se stafbulíky a Katka s Petrem s Valentinkami. Jako honci a psovodi nám tentokrát vypomohla celá rodina a bylo to moc fajn. Akce se vydařila, počasí vyšlo a celkem se ulovilo 5ks černé zvěře, jeden kus vysoké a dvě lišky. Večerní posezení  bylo moc příjemné a tomobla nám pomohla naplnit mrazák na svátky. Fotky brzo dodáme.


19.11.2010

Panička a lov muflona

Koncem svátečního týdne jsme vyrazili na Moravu do krásné obory Borky. Za letošní MJM, kde Arrt obsadil krásné druhé místo jsme vyhráli odlov mufona, a tak jsme vyrazili, ulovili a užili si pár pěkných odpočinkových dnů. Moc děkujeme všem za pěkný lovecký zážitek.


17.11.2010

Ornella Tergy - ZN, obstála 84 b., čas 12 vteřin

O tomto svátečním dni jsme vyrazili na letošní poslední zkoušky, a to norovačky. S naší nejmenší členkou smečky Nelinkou tentokrát bojoval páníček.... Nelina nezklamala a předvedla moc pěkný výkon. S plným počtem bodů a časem 12s. obsadila 3.místo. Tímto splnila poslední podmínku chovnosti a po vyřízení nezbytných formalit máme doma CHOVNOU FENKU. Jsme moc pyšní na naší malou bojovnici :-)


14.11.2010

Apolenka v novém domově

Dnes nám odcestovala malá kokřička s novými páníky směrem na západ do Teplic. Polynka bude bydlet v rodinném domku, kde bude mít hodně prostoru pro své lumpárny. Doma máme trochu prázdno, ale věříme, že Apolenka našla krásný a milující domov. Přejeme, ať páníkům dělá jen radost a moc děkujeme za zaslané fotečky. Brzy je dodáme ma web.


10.11.2010

Nové fotky malé Apolenky

Zde najdete novou várku fotek malé kokřice...je z ní pěkná dáma, rozmazlená, hlasitá a tento týden bude i otetovaná...od příštího týdne bude fenka k odběru. Případní zájemci jsou vítáni...


8.11.2010

Volná štěňátka v Nehvizdech a Týně nad Vltavou

Pro případné zájemce o štěňátko maďara - v Nehvizdech u Prahy stále čaká na nový domov fenečka a pejsek po našem Agim. V Týně čeká jedna fenka po Artovi. V případě zájmu nás kontaktujte.


6.11.2010

Náháňka Krásná hora - Krašovice

Tuto sobotu jsme se za větrného počasí sešli u "Jezárka" a vyrazli do našich "krásnohorských" kopců. Vzali jsme bandu foxlíků a kokřici. Pojistku nám dělal Drix, který byl připraven (v případě potřeby dohledávat) v autě. Foxlíci se při první leči pěkně proběhli za vysokou a shledali jsme se až na při svačině...pak už vše klapalo tak, jak má a další tři leče všichni makali parádně....především malá Líza se zlepšuje a začíná se chovat jako právolatný lovecký pes....Jinak kokřice Nera připravila páníkovi loveckou příležitost a vyhnala mu mladou laň, kterou páník úspěšně slovil a s foxou Bazinou po pár metrech dohledal.....všichni tři jsou šikulové...Celkem se slovila jedna čiplena, čtyři kusy zvěře černé a liška.


5.11.2010

Náháňka LS Nižbor

Tento pátek vyrazil páník s hafany na další pracovní naháňku do režiijní honitby. Tentokrát jsme museli trochu taktizovat, protože nás čekala v sobotu další akce, takže půlka hafanů musela odpočívat. Na akci vyrazil spolu s jezevčíky Buginkou a Drixem a mazákem Texem. Všichni pracovali prefektně - zvláštní pochvalu si vysloužila hlavně naše statečná jezevčice, která je akci od akce lepší. Celkem se slovily tři kusy zvěře černé a liška.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz