Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Plánujeme vrh ANGLICKÝCH ŠPRINGRŠPANĚLŮ! Více info zde.


25.1.2014

Šampion šampionů a Pes roku 2013

 11

Nord Jokran - 2.místo (Res.BIG) v VII.FCI group, 5.místo Pes Roku 2013 VII.FCI group!!


Za celoroční péči a perfektní handling Nordíka děkuji Jitka Svobodová a také Pája Píchová! Minulá výstavní sezóna s Nordem byla neuvěřitelná...nikdy jsem si nemyslela, že budu někdy mít takového psa "na bednu". Za to, že se Nord "zatoulal" k nám na dvůr děkuji tak trochu " hře osudu" a také chovateli Josefu Kratochvílovi!

Za podporu děkuji mému manželovi a rodině, kteří to se mnou "ve víru výstav" loni vydrželi a všem kamarádům za pomoc a držení palců! Letos Norda čekají hlavně pole pracovní!

Za fotku dík patří Štěpánka Kolářová ....

 


25.1.2014

 

Naháňky 2014

1 

V průběhu ledna jsme se opět věnovali lovecké praxi a naši hafani byli ve "svém živlu". Od začátku roku jsme se zúčastnili 4 naháněk. Pejsci si vedli dobře a je vidět, že koncem sezóny zúročují nasbírané zkušenosti. Tvoří dobře spolupracující smečku a letošní sezóna byla do počtu nevšedních zážitků velmi bohatá... :-)

Naši mlaďoši se zatím seznamují se zvěří... v rámci "výcvikových" vycházek do revíru nebo se střelenou zvěří. Srbští honiči a mladý foxlík Sláva se v průběhu letošního roku budou účastnit zkoušek a my se těšíme na sezónu nadcházející, kdy to, co se naučí, začnou uplatňovat v praxi.

 


25.1.2014

 

CACIB Golgów a dodatečně gratulace k MVP Trenčín

1616266 10201231206000560 2093013360 n

Mezinárodní výstavy v polském Golgówu se zúčastnili naši zrzaví odchovánci Dollar a Deborah. Vedli si výborně a Dollar získal výbornou 1, CWC, CACIB a svého prvního BOBa! Deborah získala výbrnou 1, CWC!

Výstavy se zúčastnila i dcera našeho Arta - Bella Bertoni Prague, která získala CWC, CACIB a BOS. Tímto se stala Šampionkou Polska!

Artovi potomci Bella a Bert reprezentovali také na Slovensku, kde si vyběhali krásné výsledky:

Bert Bertoni Prague - V1,CAC,CACIB,BOS
Bella Bertoni Prague - V1,CAC,CACIB,BOB

Títmo Bella dokončila třetí šampionát. Nyní je Šampionkou ČR, SK a PL!

Všem páníkum blahopřejeme a děkujeme za prezentaci hafanů!


25.1.2014

Yankee je podruhé otcem!

1536571 753230804687271 1190544709 n V CHS Z Panských lesů se narodila štěňátka po našem Yankeem a krásné a šikovné Kaře. Celkem 10 prcků - 9 pejsků a jedna fenka! Veškeré podrobnosti najdete zde či na webu chovatelské stanice. Možnost rezervace pejska z tohoto perspektivního spojení!!


21.1.2014

Nord DKK 0/0

 2

Nord k jeho druhým narozeninám dostal pěkně drahé dárky v podobně rentgenů DKK a vyřízení nezbytných formalit pro oficiální příznání získaných šampionátů.

šampionáty nám přiznali a rentgeny dopadli více než dobře :-).

Nyní my můžeme s radostí oznámit, že Nord Jokran má HD A (O/O). Snímek vyhodnocoval MVDr.Duchek. Snímky ještě putují do Německa, kde čekáme na oficiální výsledek jejich posuzovatelů.


16.1.2014

Plánovaný vrh anglických špringršpanělů

2011-10-15-VZ-22 

Naše špringršpanělka Freya od Škrabalky se rozhodla hárat a my vyrazili za ženichem. Vybírali jsme psa výborných pracovních vlastností, kvalitního nepříbuzného rodokmenu a dobrých zdravotních testů. Volba nakonec padla na krásného psa Alfalexe Justina Enjoy The World.

Justin je pes mnoha výstavních titulů, se čtyřkovou hlasitostí a všestrannými zkouškami. Justin nás zaujal nejen svými výsledky, ale také super povahou, kterou jsme mohli poznat během několika společných výcvikových či jiných akcí.

Doufáme, že vše klpane a my se cca za 3 týdny dočkáme potvrzení březosti. Bereme záznamy. Více info o tomto vrhu zde.


12.1.2014

Klubová výstava foxteriérů, MVP Normiberk

IMG 9471

Na klubové výstavě foxterriéru měl jsou premiéru náš Slávek. Za pěkné předvedení děkuji Jitce Svobodové, s kterou si Sláva vyběhal v konkurenci tří foxlíků VELMI NADĚJNOU 1 a v závěrečných soutěžích BIS dorost klubové výstavy. V závěrčkách také Slávek nastoupil s Petti Tuskulum o nejkrásnější pár výstavy a získali 1.místo. V dorostu dělal bráchovi konkurenci Dalibor Vives Bohemia, u kterého se rozhodčí bohužel nezdál skus...no uvidíme na další výstavě...každý asi máme jiné oko :-). Na výstavě se předvedla i naše Biscuit Vives Bohemia, která získala v obsazené třídě známku VELMI DOBRÁ 4  (dle přísného posuzování p.Letáčkové to byla krásná známka...dobrých bylo dost) ... a změřením výšky a spočítáním zubů splnila podmínky chovnosti. Moc páníkům blahopřejeme a děkujeme!

Na Mezinárnodní výstavě psů v Normiberku se předvedli naši zrzaví odchovánci Dollar a Deborah. Deborka získala výbornou 2, res. CAC a Dollar výbornou 1, CAC VDH a CACIB! Moc oběma gratulujeme a děkujeme za prezentaci!


4.1.2014

Hanácká národní výstava psů Brno

1

V sobotu jsme se zúčastnili 1. výstavy letošního roku. A bylo to pro nás úžasné zahájení výstavní sezóny 2014 s našimi ohaři!!!
Nord Jokran:CAC,CMKU CAC,Národní vítěz,BOB, BIG 1 a BOD!!! Dokončen Šampion ČR a Šampion ČMKU!
Premiéru měl i Edir z Koldínského lesa - velmi nadějný 1 ... s krásným hodnocením pana rozhodčího

Náš odchovánek:
Dollar Vives Bohemia - CAC,CMKU CAC,Národní vítěz. Dokončen šampion ČR!

Artova dcera:
Bella Bertoni Prague - CAC

Agíse vnouček:
Jánoš Gurdau - CAJC, BOJ


Moc děkujeme všem, co nám drželi palce a díky patří Jitce Svobodové za skvělý handling Nordíka! Moc jim to slušelo! Za foto děkuji Petrovi Kocourkovi.


1.1.2014

Bilance roku 2013

2
 

Tak abychom shrnuli již minulý rok 2013. Tento rok by l pro nás a naše hafany velmi úspěšný, událo se mnoho nového…

Takže ve stručnosti:

- odchovali jsme 2 vrhy štěňátek - vrh maďarských ohařů (6 štěňat) a vrh foxlíků (4 štěňata)

- za našimi 3mi chovnými hafany přijely 4 nevěsty

- odvedli jsme 10 zkoušek se 4 různými psy. Z toho se nám 5 x podařilo zvítězit, 3 x získat titul CACT a 1 x Res. CACIT. 3 x se jednalo o zkoušky všestranné.

- naši hafani se zúčastnili 9ti výstav v ČR a 5ti výstav v zahraničí. Z toho se nám podařilo 6 x podařilo získat titul BOB a dokončit dva šamionáty ....

- naši psi se zúčastnili 5 x dosledu, 3 x honů na kachny, 3 x norování v přírodě, 6 x jsme byli na honech na drobnou a naši "draci" odběhali 16 naháněk

- naše smečka se rozrostla o 3 ohaře, 3 srbské honiče a 1 foxteriéra (letos budeme mít veselo :-))

- velkou radost nám dělají i odchovánci naší CHS a páníci potomků našich chovných psů, kteří se aktivně účastní zkoušek a výstav s výbornými výsledky! (!díky moc všem!)

- co se výcviku týká, tak to ani vypisovat nebudeme... viz loveckyvycvik.cz :-)


Rok to byl krásný, úspěšný... doufáme, že alespoň stejně úspěšný bude i ten letošní :-). Děkujeme všem co nám pomáhají, podporují, drží palce, fandí, reprezentují naší CHS nebo jsou "jen" milující rodinou pro naše odchovánky ... :)


28.12.2013

Krytí Drix a Dubina od Petrboka

IMG 9979  Mezi svátky k nám dorazila za Drixem na krytí  Dubina od Petrboka. Dubina je šikovná fenka stadardního jezevčíka v barvě červené. Doufáme, že se v CHS od Petrboka za dva měsíce narodí barevně zajímavý vrh.

27.12.2013

Štěňátka welššpringrů budou až v létě

 IMG 9772 A že tento rok byl pro nás smolný, co se týká břozosti našich holčiček, tak do třetice (po Bugině a Ambře) potvrdila naše Ennie, která se rozhodla, že prcci jsou lepší na léto. Vrh welšpringrů se tedy přesouvá na další hárání. Více info zde.


26.12.2013

Potvrzena březost Kary

Kara-60 den brez 3  Dnes jsme se dozvěděli super zprávu, že Kara (Joákarat z Panských lesů) je březí. Yankee se tak stane již podruhé otcem. Více info o tomto spojení zde. Kontakt na CHS z Panských lesů zde.
 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz