Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Léto 2010: plánujeme štěńátka jezevčíků, kokršpanělů a foxlíků !!! Více info v sekcích ŠTĚŇATA.


23.6.2010

Za Drixem dorazila další nevěsta

Včera proběhlo další krytí našeho Ch.Drixe z Blýskavé. Tentokrát za ním dorazila ze Žlutic Šany od Pstruží říčky, která u nás byla už před půl rokem a bohužel nezabřezla. Tentokrát se Šany tvářila pohodově a krytí proběhlo bez problémů. Budeme doufat, že se za dva měsíce dočkáme malých "salámků" a že tam bude pro CHS od Pstruží říčky vysněná hnědá holčička.


19.6.2010

Rakouská klubová výstava maďarských ohařů

Tuto sobotu jsme se s naším Artíkem (GCh. Or Kajan z Baštin) zúčastnili klubovky v Rakousku. Musíme říci, že dlouho jsme nebyli na takto příjemné, perfektně připravené a pohodové výstavě. Art získal ve třídě šampionů VÝBORNÝ 1 CACA a tím se stal ČEKATELEM ŠAMPIONA RAKOUSKA! Jsme moc rádi, že Art potvrzuje své kvality i za hranicemi. Dělá nám jen radost...

Radost nám dělají i jeho krásná štěňátka, která se mají čile k světu v Katově v CHS Araidnina nit. Ještě jsou nějaká k mání, takže pokud máte zájem o malé zrzouny tak info zde.

Nyní si dáme od výstavních kruhů pauzu a začneme trénovat na vyšší zkoušky, na kterých bychom chtěli Arta letos ještě předvést....


19.6.2010

Agiho syn na MVP Brno

Krásná zpráva nám přišla od páníků Clea Gurdau - potomka našeho ICH. Algerona Laváre Morávia a Bonety Moravia Centurion, který se předvedl na MVP v Brně, kde vyhrál třídu mladých a získal ocenění VÝBORNÝ 1, CAJC. Moc gratulujeme a držíme palce do dlaších výstav a zkoušek....

Další  Agiho potomci oslavili první týden života u Prahy v CHS z Nehvizd, pokud máte zájem o štěňátko, neváhejte kontaktovat chovatele Vojtíškovi ( +420605230693).


 17.6.2010

Jarní události potomků našich chovných psů

Touto aktualitkou chceme shrnout úspěchy potomků našeho zrzavce Agíse a jezevce Drixe.

Na jarních výstavách se po Drixovi úspěšně předvedly: na NV v Klatovech Veggy z Heřmanova domu - ocenění V3, na MVP České Budějovice bodovala maďarka Clara Gurdau - V1 CAJC a Cleo Gurdau na MVP Praha - známka V2. Oběma těmto zrzounům z CHS Gurdau chceme zároveň poblahopřát k úspěšnému složení ZV v I.ceně. Clara se stala dokonce vítězem zkoušek! Vlohovky splnily také ségry Buginky - Uxa a Urika z Heřmanova domu, a to v I.ceně s plným počtem bodů!! Uxa obstála i ve zkouškách z norování.

Moc gratulujeme a i všem ostatním držíme palce do dalších výstavních, pracovních a dalších úspěchů. Budeme rádi za jakékoli info o potomcích našich hafanů.


13.6.2010

Úspěšný víkend pro naše "ovečky"

Tento víkend nás velmi potěšili naši "cvičenci".... po úspěšně složených OVVR v I.ceně, které Martina absolvovala minulý víkend s tollerem Curlym z Kotárských luk, tak tuto sobotu vyrazila s Karlovým starším "bráchou" Baddym z Kotárských luk na lesní zkoušky. Buddy podal nádherný výkon na barvě a zaslouženě si odnesl pochvalu za NEJLEŠÍ BARVU. Bohužel, hrozné horko a trochu paličatá retrívří hlava stála za limitní dvojkou z přinášení. Nicméně krásně dokončené zkoušky v II.ceně a lovecká upotřebitelnost v kapse. Gratulujeme oběma zrzounům ... jen tak dál!

Další úžasnou zprávou nás šokovala Zuzka, která se zúčastnila Mezinárodních barvářských zkoušek honičů. Karelačka Aika Assi Kavon, která letos na jaře úspěšně dokončila ČESKÉHO ŠAMPIONA exteriéru, tak započala MEZINÁRODNÍHO ŠAMPIONA PRÁCE. Na zkouškách bodovala jako oznamovač zkoušky s čistým štítem VYHRÁLA - tedy I.cena, samé čtyřky, CACT, CACIT!! Moc gratulujeme, máme z vás radost!

Jinak Aika si teď dá pauzičku na štěňátka .... takže, pokud někdo toužíte po tomoto neobvyklém plemeni, jukněte do CHS Z Modletic.

Úspěchy slavili také stafbulík Villy Victor Fransimo Bohemia s paničkou Klárou, kteří se s námi minulý rok připravovali na zkoušky. Klárka se zůčastnila klubové výstavy, kde kromě mnoha úspěchů v přihlášenách třídách jí byl oficiálně předán pohár za KLUBOVÉHO ŠAMPIONA PRÁCE a VÍTĚZE PRACOVNÍHO POHÁRU. Blahopřejeme!


12.6.2010

Druhá várka štěňátek po Agískovi v Nehvizdech

Dnes se narodil v Nehvizdech u Prahy v E po Ciky z Nehvizd a našem Algeronovi Laváre Morávia. Na svět přišlo celkem devět štěňátek - pět holčiček a čtyři kluci - stejná sestava jako loni. Štěňátka jsou vyrovnaná a zdravá. Případní zájemci o zrzounka mohou kontaktovat chovatele - manželé Vojtíškovi na tel. č. 605 230 693. Jak rostou "sourozenci"  z předchozího krytí můžete sledovat zde.


 6.6.2010

Artík podruhé otcem

Dneska se na jihu v CHS Ariadnina nit narodila zrzavá nadílka mravenců po našem Artíkovi a Rince. Celkem se narodilo deset zrzavců - 5 holčiček a 5 kluků ... prý krásný, vyrovnaný vrh, bez znaků. Přejeme jim vše nej a případní zájemci o štěňátka mohou kontaktovat manželé Přibylovi zde.


5.6.2010

Úspěšné zkoušky v norování

Dnes jsme vyrazili na zkoušky v bezkontaktním norování do nedaleké Třebíze. Počasí bylo takřka letní a snad kromě chřipky, kterou panička chytla někdy v týdnu, zkoušky klaply na jedničku. Naši mlaďoši - Artaban Vives Bohemia i Ugi z Heřmanova domu předvedli výbornou práci. Buginka obstála se samými čtverkami a časem 14 vteřin, a tím se nakonec stala i celkovou vítězkou zkoušek! Náš Banýsek pracoval také výborně a s velkým důrazem. Bohužel s jeho objemem hrudníku to nebylo s rychlostí moc růžové a obstál - kromě dvojky za rychlost (čas 1:01 min.) v samých čtyřkách.

Úspěšná byla také Banyho sestra - Aika Vives Bohemia, která obstála s plným počtem bodíků a časem 26 vteřin. Poblahopřát musíme také Drixově dceři - Uxe z Heřmanova domu, která rovněž obstála. Gratulujeme a děkujeme OMS Kladno za příjemné zkoušky.

Pro Buginku výsledek také znamenal, poslední podmínku pro úspěšné uchovnění ... ještě tedy musíme vyrazit na výběr do chovu.


4.6.2010

Budoucí maminy to mají za pár...

Tak v Nehvizdech a v Katově se už brzo dočkají zrzavé nadílky. Štěňátka Čiky a našho Agíse by měla přijít na svět asi do týdne a Rinka, která byla kryta naším Artem porodí každým dnem. Držíme palečky k hladkému porodu a těšíme se na kupu zrzounů a na to, až se budeme moci vyrazit podívat. Zájemci o štěňátka po Agim, mohou kontaktovat Vojtíškovi na tel. č.: 605230693 a o štěníky po Artovi je veškeré info zde.


3.6.2010

Krytí GCh. Or Kajan z Baštin a Sisi Garamparty

Dnes proběhlo krytí našeho Artíka a šikovné nevěsty - Sisi Garamparty od Tejna. Poku vše klapne, tak štěňátka by se měla narodit koncem července. Jedná se o pracovně velice zajímavé spojení. V případě zájmu o štěňátka, kontaktujte páníčka Honzu zde.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz