Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

30.5.2010

Aktualizace webu

Konečně jsme dokončili větší aktualizaci webovek. Nové profily mají naši maďárci z vrhu A, nový profil mají i štěňata po Agim z CHS Danitty. Nové fotka je v profilu u NKO Asty a nově přidán syn Agiho Celo Gurdau a dcera Drixe Uxa z Heřmanova domu. Dále doplněny nové fotky z akcí - výcvikový víkend Lučkovice, ZV na Kladně a také v profilech naší Frey a Elizy. Nové profily mají také stafbulíci a jezevčice Donka, která má pár fotek ve fotogalerii.

 

Jinak plánujeme také první vrh jezevčíků. Více info zde.


23.5.2010

!! Slovenská klubová výstava  - Artík  V1, CAC. KV, BOB!!

V neděli jsem nezaháleli a po šíleném vstávání ve tři ráno a cestě k našim východním sousedům jsme  dorazili do krásného areálu Czajlik Ranč v 450 km vzdáleném Dunajském Klátově. Naše česká výprava  se stávala s našeho Artíka (GCh. Or Kajan z Baštin) a společnost nám dělala Lucka (CHS Danitty), její ICh. Anett z Tišnovských revírů (matka naší Šáriny) a dvě Luckou předváděné kraťasky. Na místě jsme se ještě potkali s kamrádem Petrosem a Růženou (Akira Harangházi) a mnoha dalšími českými a slovenskými přáteli. Počasí bylo takřka letní (šílené horko a sluníčko) a výstava pro celou FCI VII byla krásně připravená. Maďary posuzoval maďarský rozhodčí Erdos László.

Našim hafanům se moc dařilo. Konkurence byla veliká a psi v silně obsazených třídách byli většínou  moc pěkní.  Lucka s Anetou bojovla s Petrosem ve třídě šampionů a výsledek byl: Růžena V1, CAC, Klubový vítěz Slovenska 2010, Anett V2, R.CAC. Náš Artík v silné konkurenci ve třídě šampionů V1, CAC, Klubový vítěz Slovenska 2010 a nakonec i BOB! Ještě teď tomu nevěříme.... jsme na Artíka opět o něco pyšnější :-).

Jinak gratulujeme všem ostatním kamarádům a známým...


23.5.2010

Podzimní zkoušky- Rakovník

Mezi tím, co panička běhala ve výstavních kruzích na Slovensku,. tak Honza se Štckou (Etna s Dubských lesů) a Joska s Donou (Bína z Nové Plesné), kteří s námi cvičí, bojovali na podzimkách u Rakovníka. Moc jsme jim drželi palečky a podařilo se....oba získali krásnou I.cenu s vysokými body a obsadili 5. a 6. místo. Ze Štucky i Dony jsou tedy právoplatní lovecky upotřebitelní psi a Dona navíc splnila podmínky chovnosti. Moc klukům gratulujeme...Zasloužíte si to!


22.5.2010

Asparagus Vives Bohemia - ZV, I.cena, nos 4, hlas 4

Dneska k nám dorazliy výborné zprávy z jihu čech. Náš odchovánek foxlík Gusík úspěšně složil ZV v I.ceně, a to za samé čtyřky!!! Moc gratulumeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!!!


22.5.2010

Návštěva Clea Gurdau

V sobotu nás navštívil Agísův syn - Cleo Gurdau alias Aran. Je to moc pěkný a šikovný pes a potěšilo nás, že už mají splněné zkoušky vloh v I.ceně, výbornou 2  na MVP a chystají se na další pracovní a výstavní kariéru! Budeme jim moc držet palce a těšíme se na další shledání a případnou výcvikovou konzultaci... :-)


15.-16.5.2010

Spring Duodanube Bratislava

Letos jsem se rohodli vyrazit s některými našimi hafany i za hranice. V sobotu ráno vyrazila panička s naším Artem a Nelou na Slovensko. Art (GCh.Or Kajan z Baštin) nastoupil oba dva dny ve třídě pracovní a vždy obdržel hodnocení výborný 1 CAC. Tímto úspěšně započal ČEKATELSTVÍ ŠAMPIONA SLOVENSKA. Nelinka (Ornella Tergy) nastoupila pouze v neděli, a to do třídy mladých, kde dostala (stejně jako v Ostravě) známku výborná 2...opět za chlupy. Jinak krásný posudek od ruské rozhodčí, kterého si moc vážíme.

Celý víkend s námi ztrávila kamarádku Klárka se smečkou stafíků, které moc přejeme získaná ocenění...a děkujeme za společnost a dopravu :-).

V maďarech se češi rozhodně neztratili a gratulujeme Pavle k úžasnému sobotnímu úspěchu, Míše a Petrosovi k získaným titulům. Dále také blahopřejeme všem dalším přátelům, kteří si odnesli krásná hodnocení a děkujeme za milou společnost.


15.5.2010

Zkoušky vloh - OMS Praha 6

Zatím, co se panička "flákala" na výstavě na Slovensku, tak někteří z pejsků a pánečků, kteří k nám jezdí cvičit, měli svou premiéru na zkouškách vloh. Úspěšně v I.ceně zkoušky zvládla s krásnými bodíky MOK Cilka z Héku s pánečkem Fandou, dále z ohařů česká fouska Andy z Jaronických luk s páníkem Danem a maďárek Chris Chelios z Panských lesů s paničkou Luciou vysoko v bodech, ale s limitní známkou do II.ceny. V malých plemenech uspěl v I.ceně Samson Bohemia Platina s Hankou. Všem úspěšným moc gratulujeme!!  a těm, kteřím se na poprvé nepodařilo....nevěstě hlavu...něco s tím, co zrovna neklaplo uděláme :-).


8.5.2010

Zkoušky vloh - OMS Kladno

Slunečné počasí nám přálo do další zkouškové soboty. Tentokrát jsme vedli naše "mlaďochy" - jezevčici Ugi z Heřmanova domu a foxlíka Artabana Vives Bohemia. Oba pejsci pracovali výborně a zkoušky dokončili v I.ceně. Buginka si s pánečkem zaslouženě odnnesla plný počet bodů a hlasitost za čtyři. Banýsek s paničkou se snažil a pod přísným hodnocením p. Bendy si obdržel dvě trojky a neprokázanou hlasitost. Jsme moc spokojení.

Dalším úspěchem je i výsledek dcery našeho Drixe. Fena Uxa z Heřmanova domu rovněž odešla ZV v I.ceně s plným počtem bodů.

Dále chceme pogratulovat našim odchovánkům špringřici Emi z Úpatí džbánu, která s páníkem vyhrála skupinu malých plemen. Dále v malých plemenech uspěla Klárky stafbulička Erysen Suncanis v ceně II. Sestra Emilky - Ester z Úpatí džbánu bohužel díky "rozverné" poslušnosti (za 1) spadla do ceny III. - jinak samé čtverky. Ve skupině ohařů naše ovečky bohužel neměli svůj den, ale držímě pěsti na zkouškách dalších...a neházejte flintu do žita...

Úspěšní také byli ohaři, kteří startovali na vlohovkách v Rokycanech - maďarka Chilli z Panských lesů s paničkou Bárou a výmaráček Almond Alfa Ori s Jindrou. Oba dokončili v I. ceně s jednou jedinou trojkou. Gratulujeme...


6.5.2010

Dafné z Nehvizd - DKK 0/0

Velmi potěšující zprávu - dcera našeho Agíse má DKK - A (0/0). Jsme moc rádi. Gratulace!


5.5.2010

Artík bude otcem

Dneska k nám dorazila výborná zpráva. Dubnové krytí fenky Ariadny z Chejlavských lesů a našeho GCh. Ora Kajana z Baštin bylo úspěšné a sono ukázalo několik malých červíků. Na narození vrhu B v chovatelské stanici Ariadnina nit se můžeme těšit začátkem června. Případní zájemci o štěňátka z tohoto sojení mohou kontaktovat páníky Ivu a Milana Přibylovi. Další informace naleznete na jejich webíku


1.5.2010

MVP Praha

Dneska se na MVP v Praze objevil syn našeho Agíse - Cleo Gurdau. Podle fotografií a referencí známých je to moc pělný pes a od p. Navrátila si odnesl ze třídy mladých výbornou. Gratulujeme. Fotky brzo dodáme.


1.5.2010

Zahajujeme zkouškovou sezónu 2010 - vše uspělo v I.ceně :-)

Hned první květnový víkend jsme zahájili letošní zkouškovou sezónu, a to na zkouškách vloh, které organizoval náš oblíbený OMS Klatovy. Zatímco páníček ještě dospával čarodějnický rej a poté vyrážel budovat naše nové bydlení, tak panička s notně nervózní kamarádkou Klárou vyrazily směr Plzeň. V kufru netrpělivě čekala standardní hnědá jezevčice Donka z Blýskavé (sestra  našeho Drixe)  a smečka stafíků.

Zkoušky byly tradičně dobře připravené, korektně posuzované, vládla pohodová nálada a počasí klaplo na jedničku. Donka předvedla pěkný výkon a s dvěma trojkami absolvovala ZV v I.ceně. Tímto splnila poslední podmínku chovnosti a my doufáme, že budeme moci tuto kvalitní a šikovnou fenku využít v našem chovu. Brzo dodáme další informace.

Klára s stafinkami taky nezahálela a s Flafy dokonce obdržela samé čtyrky a trojku z hlasitosti, což je u tohoto plemene úžasné hodnocení. Obě její holčičky odešly vlohy také v I.ceně. Moc jim to přejeme a jsme rádi, že pěkně reprezentují plemeno na loveckých zkouškách, kam stafordšírský bulteriér určitě patří.

Tato sobota byla zkouškovou premiérou také pro některé naše odchovance a cvičence. Na Prachaticku na vlohových bojovala sestra našeho Banýska – foxina Aika Vives Bohemia a na zkouškách vloh pořádaných KCHVO u nás na Kladně bojovali naši výmarští šediváci Alimon Silvery Shine, Aron Power of Energy a Asuncion Casta Argentum. Všichni dokončili zkoušky v I.ceně. Moc jim gratulujeme….

 

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz