Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Jaro 2011: plánujeme vrhy jezevčíků, maďarů, foxlíků a kraťasů !!! Bližší info brzy. Bereme záznamy.


 

 

PF 2011

 

 


 

29.12.2010

Hon - Kutlíře

Na poslední hon vyrazil páník tradičně do oblíbených kutlířů. Výpomoc mu dělal Texík a pomoc přišli i naše ovečky: Martina s tolerama a Terka, Fanda + Cilka. Hon se vydařil. Celkem se ulovilo 12 ks pernaté zvěře a  5 zajíců. Povedená akce a těšíme se příští rok.


26.12.2010

Štěpánský hon - MS Unhošť

Zatímco panička si "cpala bříško" na rodinném obědě, tak páník s Texem vyrazil na hon do sousedního sdružení Unhošť. Počasí bylo mrazivé, ale krásné zimní a slunečné. Celkem se ulovilo 11 ks zajíců a dva kohouti.


22.12.2010

Prima hárá

Tak nám zrzavka Bára od varvažovského mostu začala hárat. Počátkem roku 2011 vyrazíme za ženichem, tak držte palečky, ať si padnou do oka. Bližší info o plánovaném vrhu B maďárků uveřeníme po krytí.


 

18.12.2010

Hon Kolín - Kutlíře

V sobotu jsme opět vyrazili na tradiční hlavní hon do našich oblíbených Kutlíř. Společnost nám dělalo - jak jinak než maďarské osazenstvo v kombinaci se špringrem Texem. Pejsci makali a v náročném terénu se podařilo ulovit 26 ks bažantí a 5 ks zaječí zvěře. Zvěře bylo dostatek, ale musíme se naučit lépe střílet :-). Premiéru zde měla i naše cvičenka Cilka z Héku s pánečky. Cilka předvedla to, že je právoplatný lovecky upotřebitelný pes a páníci mohou být určitě pyšní. Děkujeme za pěknou akci zakončenou příjemným posezením a těšíme se příště.


17.12.2010

Naháňka LS Nižbor

Dnes se páník zúčastnil naháňky LS Nižobor. Vzhledem k množství sněhu a trochu "nejezevčíčím" podmínkám mu společnost dělali opět pouze Banys s Baznku, kteří ovšem nesklamali. Celkem se ulovilo 11 ks černé zvěře, 1 sika a kolouch.


15.12.2010

Naháňka LS Rokytná

Dnes přijal Víťa pozvání na naháňku pořádanou MS Rokytná. Počasí bylo velmi "sněhové" a tak se občas bylo nutné brodit i po pás ve sněhu... pomocníky mu byli naši foxlové - tedy Bany a Bazina, protože Líza se rozhodla hárat. Nicméně...pěkná - i když náročná akce s příjemným posezením. Uloven byl nakonec kus vysoké a dančí zvěře.


11.12.2010

Hono - naháňka v Běstvině

Tuto sobotu jsme opět přijali pozvání od rodiny Urbanů na hon do sdružení Běstvina. První leč byla naháňka na černou zvěř a zajíce. Na prasátka jsme nenarazili, takže se ulovila jedna liška a dva zajíci. Práci v leči obstarávali naši foxlíci a kokřice Nera, která vypadala po deseti minutách jako sněhová koule :-). Po svačině jsme vyrazili na bažantí leč, kde se podařilo ulovit 130ks bažantí zvěře. Tady pracovali Artík a Tex, kteří se výborně vyřádili. Poté následovala poslední leč, která byla - jako již tradičně - výborným kulinářským zážitkem. Moc děkujeme za pozvání.


7.12.2010

Aktualizace webu

Konečně jsme se dostali k větší aktualizaci webu. Takže: dodali jsme rodokmeny k ASS Freye, J Míše a MOK Šárince a Adarovi. Dále jsme vyměnili fotky a aktulaizovali profily: ASS Texovi,  FXH Bazině, NKO Aishe, našim jezevčicím, MOK Adarovi a Primě. Také jsme aktualizovali profily našich odchovánků: vrhu A foxlíků, vrhu A maďarů a vrhu A kraťasů a přidali vlastní profil kokřičce Apolence. U potomků našich chovných psů: Agísových Danitty a Drixových "Úček" z Heřmanova domu. V plemeni NKO přibyl nový pes působící v naší CHS Armani dovezený z Běloruska alias Pacho. Přidali jsme také profil NDO - Orisu z Mečkovské skály a doplnili výsledky stafbulíkům do sekce působili u nás.

 


 

6.12.2010

!!Prosíme o pomoc!!

Prosíme všechny známé a kamarády o pomoc při hledání Báry. V neděli 28.11. odpoledne  se zaběhla od  domu v Praze - Ruzyni a už se nevrátila. Na krku měla kožený obojek s telefonem (bohužel špatně čitelný) a registrační známku Prahy 6.
Bára je mladá fenka bernského honiče - černobílá, hladkosrstá, střední velikosti s hodně dlouhýma ušima. Je čipovaná a tetovaná v uchu. Je přátelská a přijde ke každému. Venku je zima a sníh jí komplikuje možnost návratu.
Díky za pomoc. Kontakt na páníky: Jana Nováková, 602 752 524 Petr 725 667 901

 


 

4.12.2010

Hon na bažanty

Tuto sobotu páneček s Texem vyrazil do bažantnice Bradčice. Společnost mu dělal Texík a slovit se podařilo celkem 138ks bažantí zvěře. Zimní počasí, zima jak v Rusku, ale vydařená akce s pěkným večerním posezením. Panička tentokrát hlídala "teplo domácího krbu".... pekla cukroví a nakupovala dárky...no jo...Vánoce se blíží.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz