Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Léto 2010: plánujeme štěňátka jezevčíků, kokršpanělů a foxlíků !!! Kokřička Nera a foxina Bazinka jsou nakryté. V půli srpna vyrazíme na sono a budeme doufat, že tam bude kupa "červíků". Na hárání jezevčice Donky teprve čekáme.


23.7.2010

Tak je to tu ...

Dneska si pánečkové vyrazili do zahrady kaldenského zámku, kde si vyměnili obojky, přepsali rodokmeny a stali se oficiálně "kandidáty chovu". Po tom co vyřídí na úřadech všechna nová tetovací čísla a jména, jsou tedy oficiálním dvounohým chovným párem CHS Vives Bohemia.

Neznamená to nic jiného, než že si řekli své ANO a od dnešního dne jsou oba moc VESELÍ....

Děkujeme všem, kteří byli u toho, potřásli nám tlapkou, donesli nám krásný úlovek do společné boudy, zavyli si s námi až do rána a zbaštili nějakou tu misku žrádla nezapomínajíce na pitný režim ...


20.7.2010

Asparagus Vives Bohemia a SVP

Krásné zprávy k nám dorazily od manželů Zadražilových, kteří mají našeho odchovánka z vrhu A - foxlíka Gusína. Je vidět, že se dostal do zkušených a milujících rukou a dělá pánečkům radost. Jak skromně napsal majiitel, tak Gusíno měl zkouškové štěstí a obstál na SZVP v I.c. jako celkově druhý za vítěznou labradorkou. Takže vlastně jako první podle zkušebního řádu pro ohaře. Celkem běželo 12 psů, 4x I.c. 4x II.c. 1x III.c. 2x obstál, 1x  neuspěl. Moc gratulujeme! Jsme rádi, že Gusíno dělá úžasnou reklamu svému plemeni a po "vyčtverkovaných" vlohovkách exceluje i na vyšších typech zkoušek, kde vidět malá plemena není zas tak obvyklé!


17.7.2010

Úspěšná NVP Mladá Boleslav

S obavami z hlášených bouřek po předchozích tropických vedrech jsem s naší „drobotinou“ vyrazili na národní výstavu do Mladé Boleslavi…a měli jsme se co otáčet….

Za naše foxlíky bojoval náš odchovánek Artaban Vives Bohemia, který v mezitřídě v kvalitní konkurenci získal známku VÝBORNÁ1, titul CAC a následně Národní vítěz. Ve třídě mladých bojovala na své premiérové výstavě naše Eliza Game Power, která získala ocenění VÝBORNÁ1, CAJC a následně byla vybrána jako Nejlepší mladý (JBOB). Banýsek tímto dokončil titul Junioršampion ČR a Líza ho započala!

V kruhu č. 1  - u jezevčíků jsme celkem předváděli 5 pejsků – z toho 3 naše. Začala naše Nelinka – Ornella Tergy ve třídě mladých v konkurenci 4 krásných fen získala titul CAJC a následně obdržela i JBOB! Po Nelince panička v drsňácích standardech předváděla Elvise od Dolanského mlýna alias Horáce (jeho otec je budoucí ženich Donky z Blýskavé), který se na své první výstavě pěkně prezentoval a obdržel známku VÝBORNÁ 2. Páníkům gratulujeme! V mezitřídě jsme předváděli syna našeho Drixe a bratra naší Buginky - Uga z Heřmanova domu - Badyho. Svému páníkovi Ondrovi Smejkalovi udělal velikou radost a získal ocenění VÝBORNÁ1, CAC, Národní vítěz. Započal tak titul Český šampion! Gratulujeme! Ve třídě otevřené panička předváděla syna sestry našeho Drixíka – Flora z Blýskavé, který rovněž zabodoval a obdržel krásné hodnocení VÝBORNÝ2, Res. CAC. Rovněž blahopřejeme! Ve fenkách jsme měli nahlášenou naší Buginku – Ugi z Heřmanova domu, která v mezitřídě obdržela známku VÝBORNÁ1, CAC.

Potěšující bylo, že Flor, Bugi a Bady prošli úspěšně bonitací a Flor a naše Buginka jsou po vyřízení všech formalit chovnými jedinci!

Posledním úspěchem byla prezentace Klárky stafbulíka Mufa (Villi Victor Fransimo Bohemia), který ve třídě pracovní (i přesto, že trochu kulhal) vybojoval titul Res. CAC.

Chtěla bych moc poděkovat šikovným handlerkám: Jitce Svobodové, která mi pomohla převést foxlíky a některé jezevčíky na bonitaci a Kláře Grätzbachové za perfektní předvedení Mufíka! Díky. Dále děkujeme všem kamarádům a známým za podporu a jsme na naše hafany moc pyšní  Laughing.


16.7.2010

Artíka nevěsta Sisi má konečně web

Tak nastávající maminka potomků našeho Arta už má webovky. Nahlédnout můžete sem: http://www.zkralovadvora.estranky.cz/. Štěňátka by měla přijít na svět 27.7. a my doufáme, že vše klapne....případní zájemci o štěňátka z tohto - především po pracovní stránce- velmi zajímavého spojení mohou kontaktovat CHS Z Králova dvora.


15.7.2010

Cesta v úmorném vedru se vyplatila

Tak jsme se vydali za ženichem naší Bazinky do téměř 300km vzdálených Hanušovic. Cesta byla úmorná, kolony přes Prahu hrozné, ale vyplatilo se. Krytí Enriccem klaplo na jedničku (je to prostě ostřílený profík:-)) a svázání trvalo přes deset minut. Doufáme, že za 30 dní budeme moci sdělit radostnou novinu: že čekáme štěňátka.


12.7.2010

Nera vyrazila za ženichem

Tak jsme dnes s naší princeznou Nerou alias Polly z Lesních chalup vyrazili za jejím (našim) vyvoleným Kimem alias Edgarem Henry Dobkovem. Krytí proběhlo úplně v pohodě a následné svázání trvalo přes dvacet minut. Doufáme, že se tentokrát dočkáme malých kokříků. Ve středu vyrazíme na překrytí a pak už jen čekat dlouhých 30 dní na potvrzení březosti. Více o plánovaných prccích zde.


9.7.2010

Artík a Sisi čekají štěňátka

Výborná zpráva k nám dorazila z Týna nad Vltavou, a to že krytí Sisi a Artíka bylo úspěšné a mají "zaděláno" na kupu zrzounů. Narození štěňátek počítáme koncem července. Více informací již brzy zde.


1.7.2010

Máme doma "hárací komando"

Tak nám to začalo hárat a holčičky se tentokrát "sestřelilly" ´téměř na den stejně. Příští týden se chystáme s Bazinkou a Nerou na krytí...tak držte palečky, ať se po zimním neúspěchu konečně dočkáme štěňátek foxlíků a kokříků.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz