Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

Aktuality červenec 2009 Tisk

25.-26.7.2009

VII. ročník memoriálu Josefa Lammera: Ch. Or Kajan z Baštin - I. cena, 329b.

Tento víkend jsme s nejmladším zrazvcem Artem vyrazili k Brnu na dvoudenní soutěž požádanou klubem MSKAO Brno. Jednalo se o lesní zkoušky ohařů a speciální zkoušky z vodní práce. Po rozlosování jsme v sobotu vyrazili na vodu a v neděli na les. Na vodě Art projevoval svůj óbr temperament a krom hledání v rákosí, kdy poměrně malé rákosí jednou opustil a toho, že panička pro jistotu uvázalana stanovišti, tak obdržel samé čtyrky + k tomu tedy dvě trojky....celkem 93b, I. cena. Tímto po sobotě splnil veškeré podmínky chovnosti. A panička už byla spokojená.

V neděli jsme už dost utahaní nastupovali na les. Na první disciplíně ohrádce s liškou si panička raději křikla druhý povel takže za tři...jinak zbytek dne s čistým čtyřkovým štítem krom opětného jistého vázání na stanovišti...celkem tedy dvě trojky,  236b., nos 4 a také I. cena. Celkově jsme memoriál dokončili z 24 ohařů na  krásném 7. místě s celkovým počtem 329b. Memoriál byl v  příjemném prostředí, počasí vyšlo a pro nás tato dvoudenní soutěž byla především tréningem na zkoušky všestranné. Po tomto víkendu se Art po vyřízení formalit stává CHOVNÝM PSEM.

 


22.7.2009

Kokra Polly z Lesních chalup - DKK 0/0

Dnes proběhla poslední krušná chvilka, která chyběla ke splnění podmínek chovnosti naší kokřice....s velkým napětím jsme vyrazili na veterinu udělat rtg kyčelního kloubu....výsledek Byl naprosto fantastický. Čisté DKK u tříleté feny kokra překvapil i pana doktora. Tímto máme po vyřízení nezbytných formalit doma CHOVNOU FENU.


18.7.2009

Národní výstava psů Mladá Boleslav - Polly z Lesních chalup - výborná 2

Naše kokřice Nera vyrazila tuto sobotu na svou premiérovou výstavu. Vystavovat chlupatého kokra je celkem fuška. Jak panička zjistila, tak všechno je o chlupech.....takže už dva týdny chuděru kokru češe, škube a všelijak se snaží z ní...kotcové princezny ...udělat chlupatého, načančaného mazlíka.....no trochu jsme to za pomoci p. Kubíkové dotvořili a ve třídě pracovní obdržela ocenění výborná 2 - bohužel bez titulu......no za tu srst....nic méně, jsme moc spokojeni. Děkujeme všem za pomoc s chlupatcem a za pomoc při předvedení....


9.7.2009

Pozvánka na speciální výstavu KCHHMO

Blíží se uzávěrka SPECIÁLNÍ VÝSTAVY, která se koná 22.8. v Zákupech u České Lípy. Plemeno MOK na výstavě bude posuzovat Ing.Václav Vlasák a během výstavy bude probíhat VÝBĚR DO CHOVU (jedna z podmínek uchovnění pro plemena sdružená v KCHHMO). Výstava se koná v krásném areálu zámeckého parku a v průběhu celé výstavy bude probíhat doprovodný program (ukázky tance se psem, sokolnictví, apod.). Jsou vypsány i soutěže Nejlepší pár, Nejlepší chovatelská skupina, Progeny Group (skupina potomků jednoho psa či feny). Bylo by fajn, kdyby se na výstavě sešel zajímavý počet MOK, a pokud vyjde počasí, mohla by to být pěkná akce.
Veškeré informace o výstavě najdete na webu www.vystava.danitty.com.


8.7.2009

Co se u nás děje?

Dlouho jsme nebyli na žádných zkouškách ani výstavě, a tak vás musím informovat.

V blízké době plánujeme zkoušky s Artem, kterými chceme splnitt podmínky chovnosti, takže probíhají přípravy. Dále se chystáme vyrazit na výstavu s kokřicí Nerou, s kterou musíme také na rtg DKK. Také doufáme, že začně brzo hárat jezevčice Elen, která pojede za ženichem. Hárání čekáme každým dnem a o všem budeme informovat. Po nakrytí uveřejníme otce štěňátek a budeme brát záznamy. Pokud je již někdo netrpělivý na štěňátka po Elen, tak nás kontaktujte a sdělíme bližší informace.

Jinak doma máme hárající komando v podobě Bazinky a Primy. Kvůli hárání se nám trochu posunul jejich další výcvik a zkoušky. S Primou bychom chtěli letos dosplnit podmínky chovnosti - udělat zkoušky....protože je nejvyšší čas jí pořídit malá vižlata. Holčičce táhne na pátý rok, takže musíme vybírat ženicha aby z  toho nebyla nějaká polízanice. Další zkoušky a výstavy máme naplánované, ale nebudeme předbíhat událostem o všem dáme včas vědět-snad to všechno klapne Wink.


7.7.2009

Drixík slaví čtvrté narozeniny a jako dárek za ním dorazila pátá nevěsta

Dneska v narozeninový den dorazila na krytí paní Šmídová ze Žlutic s fenečkou dráťáčka Reiky Andělský hrad. Vše proběhlo bez problémů, Drixík zkušeně nakryl a my doufáme, že se narodí vytoužená hnědá štěňátka. Zatím se to vždy povedlo a ze všech předchozích krytí je po našem Drixovi 40% hnědých štěňátek! Více info o krytí a fotky minulých vrhů nalezenete u Drixe v profilu.


4.7.2009

Den s LČR a naše ukázky

Tak jak již po několikáté jsme v sobotní dopoledne vyrazili na akci pro děti organizovanou tentokrát LČR. Na tyto akce  s sebou vždy bereme část naší smečky, a to jednak na hlazení a také na ukázky práce loveckého psa. Dětem se vždycky hafani moc líbí a nejvíce je baví schovávat psům aportíky na dohledávku. Oblíbenou disciplínou je také povel ztratil páneček, kdy pes donese zahozenou čepici či klíče některého z dětí. Obdivovaná je také práce na těžkém aportu či vlečky....den se vydařil Agís opět prokázal práci vzorného canisterapeutického psa, Banýsek pobavil a olízal všechny děti a všichni členové equipy ukazovali, jak se má chovat  správný lovecký pomocník. Těšíme se na další ukázky a na další možnost přiblížit loveckou kynologii veřejnosti.


!!!Pro zájemce o krátkosrsté ohaře!!!

Aishina štěňátka jsou již všechna u nových páníků, ale pokud víte o někom či máte někdo zájem o kratkosrstého ohaře, tak kamarád má doma ještě dva pejsky. Jedenoho černého a druhého hnědého bělouše. Oba to jsou krasavci a už potřebují pánečky. Jsou staří 10 týdnů, očkováni, odčerveni. Otcem je všestranný pes Nord z Českého lesa (ZV, PZ, SVP, LZ, VZ - vše v I.ceně) a matka je Eli z Mšených lázní - výborná, využívána v myslivecké praxi (PZ, LZ v I.ceně). Odběr štěňátek je možný ihned. V případě zájmu neváhejte kontaktovat pana Bohatého, tel.: 777 327 596.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz