Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Máme vrh J maďarských ohařů! Pejsek k zamluvení. Více info zde!


28.9.2015

Nové fotky zrzavců z vrhu I, úspěchy odchovánků

1e

Nové fotky posledních třech zrzavců, kteří ještě neopustili rodnou bodu a do nových domovů se teprve chystají najdete zde. Jinak moc děkujeme za zprávy od nových pánečků jejich brášků a sestřiček. Jsme rádi, za každou informaci :-).

Veliká gratulace letí k odchovánkovi Dollarovi, který o víkendu výborně zaběhl všestranné zkoušky a opravil si tím VZ na I.cenu. Zkoušky odešel vysoko v bodech a my moc děkujeme Růžence na prezentaci Dollárka. 

Další úpěch letí k Davidovi, který se ujal našeho Bastiena a předvede ho letos na zkouškách. Jako první si střihli podzimní zkoušky, které dokončili v I.ceně se 4kou z nosu. Moc blahopřejeme a držíme palce dál.


26.-27.9.2015

Memoriál Kolomana Slimáka SK

1

Tento víkend jsme vyrazili s Nordem na jeho první zahraniční soutěž, konkrétně nejvyšší všestranný slovenský memoriál - Memoriál Kolomana Slimáka. Počasí v sobotu a ani zkouškové štěstí nám tentokrát moc nepřálo a Nord bohužel obdržel známku 0 z vlečky, kdy asi ztratil orientaci v pro nás netypickém monokulturním borovicovém světlém písčitém lese a zkrátka se i s liškou ztratil.

Jelikož se soutěž dala docházet, tak jsme neváhali a v soutěži pokračovali. Nord poté podal velmi pěkný výklon a nebýt oné smolné 0, tak by memoriál dokončil vysoko v bodech se čtyřmi trojkami. Nord nás moc potěšil na poměrně náročných barvách, kde "popadalo" dost výborných psů, druhý den si zkusil stopu živé kachny, která pro něj byla zkouškovou premiérou a odběhal náročné pole, kterým zakončil tyto VZ.

Pro nás výborné nové zkušenosti, moc pěkně strávený víkend na výborně připravené akci v krásných terénech s dostatkem divoké zvěře. Určitě k sousedům opět rádi vyrazíme a štěstí zkusíme třeba příští rok. Moc děkujeme všem přátelům za fajn společnost a milou sportovní atmosféru a gratulujeme k dosaženým výsledkům!

Na této soutěži startovala i naše Fréa Vives Bohemia, která soutěž dokončila ve III.ceně (bohužel limitní známky v poli). Dojít tuto soutěž je sám osobně veliký úspěch a myslíme, že Fréa se Štěpánkou stále potvrzují své kvality všestranné feny s velkým srdíčkem a my jsme moc rádi za to, jak jim to spolu klape!! Držíme palce do dalších akcí a moc děkujeme za prezentaci odchovánka Vives Bohemia!


23.9.2015

Máme štěňátka maďárků po Kony a Orkim

IMG 3134 Dnes v noci přišel na svět vrh J zrzavců. Kony přivedla na svět devět krásných "macků". Tři holčičky a šest pejsků. Štěńátka přišla na svět s porodní vahou půl kila, krásným zbarvením a mají se čile k světu. Z tohoto spojení máme k zamluvení pejsky. První fotky štěňátek zde. Více info o tomto vrhu zde.


18.-20.9.2015

Memoriál Ing. Jaroslava Svobody a další úspěchy odchovánků

SCAN 20150921 110346089

Tento zářijový víkend připadal na vrcholnou akci Klubu KCHHMO - mezinárodní všestranné zkoušky dle ZŘ pro MKP - Memoriál Ing. Jaroslava Svobody. Tato akce je pro nás vrcholem sezóny, takže jsme na ni pilně připravovali naší Irenku (Dixie z Héku). Bohužel příroda si nevybírá a Ira se ve čtvrtek před Memoriálem rozhárala. Protože už jsme byli na tento víkend domluvení s přáteli a těšili jsme se, tak jsme doma přemýšleli a nakonec se nechali přemluvit, ke startu. Jediným nehárajícím či nerodícím klubovým plemenem v naší smečce byl náš senior Art (Or Kajan z Baštin). Rozhodli jsme se tedy to jít "zkusit" a prostě si užít víkend.

Memoriál proběhl parádně, počasí i organizace super a víkend jsme si užili. Artík bez jakéhokoli tréninku moc pěkně pracoval a nebýt zaváhání na posledních disciplínách, kterými byly vlečky v lese, tak by tuto náročnou soutěž úspěšně dokončil i ve svých 8 a půl letech a potvril své kvality :-). Je pravda, že ráno se mu do rybníka nechtělo a některé disciplíny si prostě řešil už po svém, ale pro nás Art ukázal to, co dělá ohaře ohařem a nezklamal na poli, kde předvedl krásnou práci se zvěří - podloženou léty praktického lovu. Na barvě dokonce dohnal paničku téměř k slzám, kdy dle rozhodčích strčil do kapsy mnohem mladší spolubojovníky ... :).

Sólo chceme poblahopřát Štěpánce s Freyou Vives Bohemia, které i přes zdravotní stav paničky bojovaly jako lvice a dokončili jako jedny z mála v I.ceně na 4.místě a získali ocenění za Nejlepší vodu. Moc děkujeme za prezentaci a péči o Fréyu!!! Veliká gratulace letí samo Hozíkovi a Ciře, kteří to dokázali a obsadili krásné 2.místo, titul CACT a Klubový vítěz 2015!!! 

 

Pro nás, jsem tuto soutěž s Artíkem úspěšně prošla, i když se to papírově nepočítá a Art je a bude pro mne prostě Panem Psem :). Díky mu za to, že jsem se po jeho boku po letech mohla postavit ke zkouškovému "špalku" a za to že je to prostě srdcař :). Díky všem co nám fandili a za to že mne překecali ... moc krásný pocit. Všem ostatním moc gratulujeme a děkujeme za fajn víkend.

 

Ještě letí gratulace Dollarovi Vives Bohemia a Růžence, kteří získali vítězství na PZ, kde tak trochu neplánovaně startovali. Gratulujeme!

Na poli výstavním se tentokrát na Národní výstavě v Brně prezentoval náš odchovánek Enzo F. Vives Bohemia a dopadl výborně: získal ocenění výborná 1, CAC, Národní vítěz a BOS! Tímto Enzo dokončil Českého Grandšampiona a to na pouhých 4 výstavách! Moc blahopřejeme a děkujeme ze prezentaci Enza.

 

 


14.9.2015

Nový přírůstek do smečky

11998129 901093499977247 485270920 n O víkednu nás na Vojtěchovi provázeli naši Italští přátelé a zároveň nám z Itálie přivezli posilu našeho "leteckého" teamu. Hnědou krásku Pradellinensis Volgu *1.7.2015 (Pradellinensis Pablo X Pradellinensis Bianca). Zatím dělá ďáblice samou radost a my uvidíme, jak nám to spolu bude šlapat. MOc děkujeme za fajn víkend a důvěru, kterou v nás chovatel Fernando Capelli vložil! Pokusíme se nezklamat.


2.-13.9.2015

Memoriál Františka Vojtěcha a další úspěchy

1

O víkendu jsem se zúčastnili s Nordem vrcholné akce Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů  - Memoriálu Františka Vojtěcha. Tato náročná soutěž dle ZŘ pro VZ se běžela v krásném prostředí u Písku. Nord s páníčkem si vedli moc dobře. Memoriál úspěšně dokončili v II.ceně na 9.místě z 20ti startujících s celkem 450body. Bohužel s limitní známkou z barvy. Co nás však nejvíce těší je ocenění za NEJLEPŠÍ PRÁCI NA POLI, kterého si velmi ceníme, zvláště v tak silné konkurenci, která se zde sešla. Byl to moc fajn víkend a krásná soutěž s velmi vysokou úrovní a my zde určitě nevedeme naposled :-).

Gratulace všem zúčastněným!

Souběžne s námi v Chomutově bojovala naše Fréya se Štěpánkou na Nord Bohemia Poháru (PZ+SVP CACT). Dařilo se jim a soutěž dokončili v I.ceně na krásném 5.místě. Gratulujeme!


1.9.2015

Nové fotky zrzavců. Máme volné pejsky!

IMG 0771

Zde najdete další várku fotek již téměř šestinedělních raubířů. Všichni se mají čile k světu a musíme napsat, že vrh se nám celkově velmi líbí. Máme i první postojovky. Více info o tomto spojení zde. Někteří pejsci ještě čekají na své páníčky.

Za fotečky děkujeme Kláře Bubeníkové.


29.8.2015

Úspěšná MVP Mladá Boleslav

IMG 3657

O víkednu jsme se zúčastnili výstavy v Mladé Boleslavi. Dařilo se nám parádně a jsme pyšní především na naše malďochy...

MOK Gate Vives Bohemia - výborný 1/5, CAJC,  započat JuniorŠampion ČR

KO Kappahegyi Édes - výborný 1/3, CAJC, , BOJ, Nominace na CRUFT´S, dokončen JuniorŠampion ČR

MOK Or Kajan z Baštin - výborný 1, BOV, dokončen VeteránŠampion ČR

FXH Dolly od Hraběte - výborný 1/2, CAC, Res.CACIB, započat Šampion ČR

naši odchovánci si vedli více než dobře:

JTK Griotka Vives Bohemia - velmi nadějná 1

JTK Grappa Vives Bohemia - velmi nadějná 1

MOK Choice Vives Bohemia - velmi nadějná 1/4

KO Borka Vives Bohemia - velmi nadějná 1

MOK Deborah Vives Bohemia - výborná 1/2, CAC, dokončen GrandŠampion ČR

MOK Gucci Vives Bohemia - výborný 3/5


Nezaháleli ani potomci našich chovných psů. Výčet psát ani nebudeme, abychom na někoho náhodou nezapomněli.

Také všem gratulujeme...a děkujeme za prezantaci. Všem přátelům děkujeme za fajn den a handlerům za pomoc s přededením...

Za fotečku Gatea díky Milanu Boháčovi!


29.8.2015

Úspěchy našich odchovánků

12

Opět výborné zprávy máme od našich zrzavých odchovánků.

Dollar Vives Bohemia se zúčastnil PZ pořádaných KDO. Vedl si výborně a s paničkou dokončili PZ v I.ceně s titulem CACT!

O týden později běžela MLH O pohár Premonstrátského kláštěra v Milevsku i Fréa Vives Bohemia. Se Štěpánkou dokončila na krásném 3.místě a získala rovněž CACT!

Moc gratulujeme k započetí šampionátů práce a děkujeme za prezentaci...

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz