Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Máme štěňátka kokříků. Volné dvě fenky. Více o tomto spojení zde.

Podzim 2010: plánujeme štěňátka jezevčíků.

Jaro 2011: plánujeme vrhy maďarů a foxlíků !!!


30.9.2010

Opustilo nás štěňátko - zlatá Apetita

Svůj boj o život dnes prohrála naše maličká Apetita. Bohužel pokud se něco komlikuje...tak asi pořádně. Doufáme, že už jí je tam nahoře lépe...je u nás teď dost smutno...


25.9.2010

Zkoušky z norování na Kožovce

Tuto sobotu jsme pod záštitou OMS Kladno organizovali již tradiční podzimní zkoušky bezkontaktního norování na Kožově Hoře. Ke zkouškám si přišlo poměřit síly celkem dvacet norníků. Všichni ve zkoušce obstáli. Průběh se vydařil a kromě závěrečného deště při nástupu vše klaplo na jedničku.

Mezi zúčastněnými byli i naše "ovečky" Elvis od Dolanského mlýna a Acor Amery. Oba ve zkouškách obstáli. Horác (Elvis) s přehledem se samými čtyřkami a časem 23s., Acor běžel jako drak a perfektně hlásil. Bohužel při rychlosti se trochu zamyslel, takže jedna trojka za rychlost - 81b., 48 s. Páníkům moc gratulujeme a Acorovi rovněž ke splnění poslední podmínky chovnosti.


24.9.2010

Aktualizace webu

Tak se nám konečně podařilo doplnit resty v profilech našich hafanů a odchovanců. Aktualizovaný profil mají maďaři Art, Adar a Šárinka. Jezevčíci Nela, Bugina a nový profil má i Tavira alias Míša (nový člen smečky). Dále všichni foxlíci se dočkali aktualizace a také naše špringřice Freya. Také mají nové informace v profilu odchovánci foxlíci Aika a Asparagus, maďaři Aki, Arthur, Andělka, kraťaska Akira a dcera našeho Drixe Urika z Heřmanova domu. Nový profil má i potomek Agíse a Ciky - Elf z Nehvizd.

Zároveň jsou doplněné profily u štěňátek po Rince a Artovi a také Sisi a Artovi, kde jsou stále ještě k mání fenky.


23.9.2010

Štěňátka se mají čile k světu

Tak kokřice Apetita a Apolenka rostou jako z vody. Už mají bez mála půl kila a každá na nás od včerejšího večera pokukuje jedním rozlepeným očekem. Pomalu se začínají se batolit po pelechu.

Již jsme psali o počátečních komplikacích a o tom, jak jajích mamina Nera přišla o mlíčko. Naštěstí naše maďarka Prima (Bára od varvažovského mostu) měla zrovna falešku a štěňátka bezvadně přijala a perfektně se o ně stará a kojí.

Obě holčičky jsou volné. Zájemci nás mohou kontaktovat.

Fotky z prvního týdne života štěňátek naleznete ZDE.


7.9.2010

Zkoušky a úspěchy našich svěřenců

Zatím, co my se "flákali" se štěňaty a v Lučkovicích, tak naši cvičenci bojovali na zkouškách. Na zkouškách ze speciální vodní práce se předvedla pointřice Etna z Dubských lesů alias Štucka a Hirkash z Panských lesů alias Nick, kteří získali II.cenu vysoko v bodech. Nickovi a Janě zároveň blahopřejeme ke splnění poslední podmínky chovnosti.

Výborné zprávy k nám dorazili od bernského honiče Lorda Bencilla alias Ládi, který se předvedl na mezinárodních barvářských zkouškách honičů pořádaných OMS Kamenice, kde se v samých čtverkách umístil na 3.místě a získal cenný titul CACT. Moc moc blahopřejeme k fantastickému úspěchu a zároveń splnění podmínek chovnosti.

Nezahálela ani bíglice Qwina z Loňského léta, která se na kubových BZH umístila v II.ceně. Také gratulujeme a doufáme, že příště už to klapne na tu první cenu. Mají to holky trochu zakleté :-).

Aktualizovaná tabulka cvičení ZDE.


17.-19.9.2010

Víkendový výcvik Lučkovice

Tneto víkend jsme se opět zúčastnili víkendové výcvikové akce v Lučkovicích. Tentokrát jsme se rozdělili a na víkend odjela jen panička - páneček se doma pečlivě staral o štěňátka. Počasí klaplo, pejsci udělali pokroky a zakončení letošní výcvikové sezóny se podařilo. Těšíme se příští rok. Fotky z akce naleznete ZDE. Děkuji Klárce a její "profi" fotografické služby.


10.9.2010

Štěňátka jsou na světě

Tak máme štěňátka. Po trochu dramatickém "startu do života" máme dvě krásné fenečky, které se mají čile k světu a po počátečních útrapách, které je stihly po porodu, když jejich mamině došlo míčko a my se stali kojnými a doháněli vše jak se dá, dávají hlasitě najevo jak rádi tu jsou.

Fenky se jmenují Apetita (zlatá, velká žrout) a Apolenka (černá po mamince Polly). Jsou zatím volné a případní zájemci nás mohou kontaktovat. Více info o štěňátkách ZDE.


11.-12.9.2010

Velký úspěch Artíka na Memoriálu MVDr. Jiřího Michálka

Tento víkemd jsme se s naším zrzavcem zúčastnili vrcholné klubové soutěže KCHHMO se zadávání CACT a CACIT v Horce nad Moravou. Jedná se o dvoudenní soutěž skládající se z podzimních zkoušek a zkoušek ze speciální vodní práce. Artík si stejné složení disciplín ozkoušel  minulý víkend a dařilo se. Byli jsme tedy zvědaví, jak mravenec zaběhne tuto vrcholnou akci.

Začínali jsme polem a končili vodou. Pro nás tedy šťastný los. V sobotu jsme obdželi na PZ celkem 3 trojky a v neděli už bez ztráty květinky dokončili vodu za plný počet bodů. Tímto se náš GCh. Or Kajan z Bažin s celkovým počtem  388 bodů  v I.ceně umístil na krásném 2. místě za šikovnou fenkou ze Slovenska. Obdržel titul Res.CACIT, Res. CACT a také pro nás velmi ceněný titul KLUBOVÝ VÍTĚZ 2010. Máme velikou radost a jsme pyšní na to, že máme doma nejen klubového vítěze exteriéru, ale i práce :-).

Zároveň chceme poblahořát všem známým a těm, kteřím se nedařilo podle jejich představ, držíme palce do dalších zkoušek.


11.9.2010

Víkendový úspěch naších "žáků"

Tuto sobotu nezaháleli ani naši svěřenci. Maďarka Baiely Laura C9H13NO3 měla svou premiéru na zkouškách vloh, kde uspěla výborně v I.ceně. Na podzimních zkouškách se předvedl výmaráček Alimon Silvery Shine, který uspěl rovněž v I.ceně, 264 bodů. Páníkům moc gratulujeme a jen tak dál. Kompletní úspěchy našich oveček zde.


7.9.2010

Každým dnem čekáme malé kokříky

Nera se nám pěkně kulatí a každou chvilku čekáme malé kokří nadělení. Vzhelem k chování Nery a k její už dosti korpulentní postavě si myslíme, že štěňátka přijdou na svět o pár dní dříve. Termín na 63 den je stanoven 13.9. Tak držte palce, ať je vše v pořádku. Jakmile se něco bude dít, budeme o všem informovat.


6.9.2010

Štěňátka po Artíkovi a Sisi pěkně rostou

Krásné fotky a zprávy přicházejí z Týna nad Vltavou, kde válčí kupa zrzavců po našem Artovi. Štěňátka se mají čile k světu a některá jsou ještě k mání čekají na své páníky. Více info zde.


5.-.6.9.2010

Pohár Premonstráckého kláštera v Milevsku, 2. místo, res.CACT

Tento víkend jsme se s Artem (GCh. Or Kajan z Baštin) zúčastnili CACITové soutěže, která se skládala z PZ, SVP a přinášení lišky přes překážku (ohrádky). Artík podal pěkný vyrovnaný výkon. Bezproblémové přinášení lišky za 4. podzimní zkoušky za dvě trojky (celkově druhé místo) a vodní práce s plným počtem bodů a vítězstvím!

Po celkovém součtu bodů jsme Pohár dokončili o jeden bodík na 2. místě a titul res. CACT.  Jsme na Artíka pyšní a vítězce, šikovné Biance ze Žďárských luk blahopřejeme.

Moc gratulujeme všem dalším zúčastněným a děkujeme za příjemnou atmosféru, která v naší skupině i přes občas rozpačité posuzování jednotlivých disciplín panovala.


5.9.2010

Rosalia the best Baron na NFTR Rokycany

V sobotu se zkoušek zúčastnila i goldenka Rozárka, která podala pěkný výkon a dokončila tuto soutěž v krásné II.ceně. Moc páníkovi gratulujeme!


5.9.2010

Naši svěřenci na ZV - Praha 6

Tuto sobotu se vydalo na svou zkouškovou premiéru hned několik našich "oveček". V malých plemenech se na vlohovkách prezentoval Zlatofousek Valntinka, který dokončil v I.ceně. Gratulujeme! Ve skupině ohařů jsme měli hned tři želízka: našeho odchovánka kraťasku Akiru Vives Bohemia, maďarku Stellu C9H13NO3 a malého münsterladnského ohaře Brixe z Horova dvora. Všichni tři se báječně předvedli a obsadili první tři místa: 1. Stella, 2. Kira, 3. Brix - všichni v první ceně. Jsme moc pyšní a pánečkům blahopřejeme a doufáme, že brzo předvedou své hafany i na vyšších zkouškách.


28.9.2010

MVP Mladá Boleslav a prezentace našich dětiček

Na mezinárodní výstavě v Boleslavi se předvedl ve třídě dorostu náš odchovánek MOK Arthur Vives Bohemia. S krásným posudkem vyběhal VELMI NADĚJNÝ 1. Gratulujeme. Dále se zde prezentovala Akira Vives Bohemia, která obdržela při přísném posuzování VELMI DOBRÁ 3. Děkujeme za prezentaci.

Mimo naše odchovance se zde vystavovali i "děti" našich chovných psů. Jezevčice a sestra naší Buginky - Urika z Heřmanova domu - VÝBORNÁ 1, CAC a Agísova dcera maďarka Clara Gurdau VÝBORNÁ 2. Blahopřejeme!

 

 

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz