Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Aktuality leden 2010 Tisk

!!! Březost potvrzena !!! Čekáme štěňátka maďarských ohařů

Maďarka Ambra z Královských vinicje březí a koncem února můžeme očekávat nadílku zrzavých mravenečků. Moc se těšíme. Více info o vrhu A vižliček naleznete ZDE. Pokud máte zájem o štěňátko z naší CHS a chcete dorazit na návštěvu a seznámit se s rodiči štěňátek jste srdečně zváni. Bereme předběžné záznamy na štěňátka.


28.1.2010
Připravujeme se na štěňátka foxlíků
Naše milá Bazina se rozhodla hárat už nyní, takže asi za deset dní vyrazíme na Moravu na krytí. Opět jsme vybírali psa z pracovní linie. Více info o ženichovi naší Bazinky zde. Pokud vše dobře dopadne, tak štěňátka by se měla narodit na začátku dubna a k odběru by byla začátkem července. Již máme několik šteňátek z tohoto vrhu zamluvených, takže pokud plánujete štěňátko foxlíka a naše CHS vás zaujala, tak nás neváhejte kontaktovat. Návštěvy jsou vítány.
21.1.2010
Holky vyrazily na ultrazvuk
Dnes jsme vyrazlili s holkama Nerou a Ambrou na sono. U Nery jsme potěšení nebyli...bohužel ultrazvuk březost neprokázal. Zájemci o kokříky se můžou těšit na léto, kdy pojedeme za Kimíkem opět na krytí.

Nadšení jsme však byli po prohlídce naší vižličky Ambry, která je prokazatelně březí a na obrazovce jsme viděli několik malých uzlíčků. Na štěňátka po Artíkovi a Ambře se budeme těšit koncem února.

 


 

17.1.2010

Klubová výstava foxteriérů - Borotín

Dnes jsme se vydali na klubovku foxlíků do Borotína. Cesta byla přes záplavy sněhu trochu dramatická, ale naše výprava dorazila včas a v pořádku. Ve třídě mladých se prezentoval náš trombónista Artaban Vives Bohemia, který v silné konkurenci obdržel hodnocení - VÝBORNÝ 2. První příčku obsadil moc pěkný pejsek z chovatelské stanice Game Power, z které pochází naše Eliza. Ve fenkách se předvedla i naše odchovanka Aika Vives Bohemia, který v silné konkurenci devíti fenek obsadila krásné 4 místo s hodnocením velmi dobrá. Aika také úspěšně prošla výběrem do chovu a je z ní CHOVNÁ FENA.Honzíkovi i Ájuli gratulujeme! Společnost nám dělal Pavel (CHS Od Hraběte), kterému rovněž blahopřejeme k umístění. Výstava jinak byla velmi příjemná a posuzování korektní.

15.1.2010
Krytí Ch.Drix z Blýskavé X Řina od Pstruží říčky
Dnes za Drixíkem dorazila nevěsta Řina. Krytí proběhlo v pořádku a my doufáme, že se narodí krásná a šikovná štěňátka. Nevěsta se nám moc líbila......... :-).

8.1.2010
Opustila nás navždy naše milovaná Elinka
Dnes navždy odešla do psího loveckého nebe naše jezevčice Elen z Blýskavé. Za její krátký život byla tím nejlepším parťákem a společníkem. S velkou náruživostí a láskou plnila své poslání loveckého psa a přítele. Elinko, budeš nám moc chybět....

5.1.2010
Úspěšný lov a Drix opět prověřen v praxi
Dnes vyrazil páneček s kamarádem Vojtou na čekanou a podařilo se jim úspěšně slovit kus černé zvěře - lončáka. Kus po ráně ještě odešel, a tak nastoupil práci náš Drix z Blýskavé, který po chvilce prase úspšně dohledal.
3.1.2010
Novoroční norování
Dneska páneček vyrazil s jezevčicí Elen z Blýskavé na letošní první norování. Bylo obeznáno několik nor a hned na první Elina začala hlásit a netrvalo dlouho a kmotra liška opustila své komnaty. Poté páník lišku úspěšně slovil. Ostatní nory již byly prázdné.
1.1.2010
Termíny výcvikových akcí
Zde najdete termíny výcvikových akcí pořádaných Štěpánem Horákovem (CHS Laváre Morávia), kterých se tradičně účastníme jako instruktoři. Pokud chcete s námi vyrazit, tak co nejdříve Štěpána kontaktujte.

 


 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz