Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

Aktuality září 2009 Tisk

26.-27.9.2009

Aisha od Křenovky - vítěz všestranného Memoriálu Josefa Kobzy - se zadáním CACT

Tento víkend jsme se účastnili s kraťaskou Aishinou memoriálu, který pořádal OMS Plzeň. Počasí bylo teplé a zkoušky perfektně připravené, s vysokou úrovní rozhodčích a náročnými terény. Zkoušek se zúčastnilo 12 ohařů. Původně mělo nastoupit ohařů 13 - ten třináctý měl být náš Artík, ale bohužel ho schvátila choroba a je na antibiotikách.

Z dvanácti ohařů memoriál dokončili pouze čtyři, a to dva v ceně II. a dva v ceně III. Aishina bohužel díky pokažené ohrádce hned po prvním dni spadla do II. ceny. Nedělním velkým polem nás však velmi potěšila. U p. Novotného vyběhala nejlepší pole zkoušek a obdržela samé 4 a 3 ze společného honu.

Bylo až neuvěřitelné, že v II.ceně s 429 body, nosem 4 se nám memoriál poadřilo vyhrát. Jsme na Áju moc pyšní. Zkoušky hodnotíme jako náročné, s perfektní organizací a velice odborným, korektním a přísným posuzováním.


26.-27.9.2009

 

Úspěšný víkend našich cvičenců

Tento víken některé naše "ovečky", které se s námi pilně připravovali vyrazili na zkoušky. Chceme moc poblahopřát Agátě s jejím VOK Instinktem (Flok Akibon), kterým se podařilo úspěšně splinit ve velké konkurenci všestranné zkoušky ve III. ceně s 400 body. Dalším "všestranným" úspěchem se může chlubit Jana s Andulkou (Annie Monvi Salvia), která rovněž zdolala ohaří univerzitu a splnila všestranky ve III.ceně s 396 body. Dále chceme moc pogratulovat Zuzce s karelačkou Aikou (Aika Assi Kavon), kterým se podařilo během víkendu udělat BZH v II. a BZ v I.ceně. Gratulujeme !!! Jsme na Vás moc pyšní.


 

25.9.2009

!!! Procházka se štěňátky !!!

Takže, avizovaná procházka našich vivesátek a štěňátek po našich chovný psech proběhne 28.9.2009. Sraz bude v 18:00 u hlavního vchodu (z Vipichu) do obory Hvězda. Na všechny se moc tešíme.


18.-20.9.2009

 

Ukončení výcvikové sezóny v Lučkovicích s kamarády

Tento víkend proběhla naše poslední výcviková akce Laváre Morávia, které se zúčastňujeme coby instruktoři. Akce byla jako vždy povedená a pohodová. Počasí klaplo na jedničku a my si to náležitě užili....hafani myslím také. Je smutné, že je to letošní poslední akce a už se těšíme na jaro, kdy se opět setkáme při výcviku našich čtyřnožců. Všem, kteří sa námi letos cvičili, budeme držet palečky na zkouškách a dalších kynologických akcich...


19.-20.9.2009

 

Úspěch trpaslíků na Krásenckém kahanu - LZ+BZ CACT

Naše "cvičenky" a kamarádky Katka a Blankou se tento víkend účastnily soutěže Krásencký kahan, kde soutěžili se svými drsnými trpaslicemi. Katka se svou jezevčicí Vendulkou Valentinkou vyhrála jak BZ tak LZ a tím celkově zvítězila!! Jsme na vás moc pyšní. Taktéž gratulujeme její spolubojovnici Blance, která s Béďulí alias Štafetkou Valentinkou uspěla v II.ceně. Jste šikulky holky!


16.9.2009

 

!! Setkání štěňátek po našich chovných psech a štěňátek z našeho chovu !!

Na státní svátek v pondělí 28.9.2009 jsme se rozhodli zorganizovat malou procházku do pražské obory Hvězda s potomky našich chovných psů - maďara Algerona a jezevce Drixe. Dále se s námi mohou jít projít naši odchovánci foxlíků a kraťásků. Kdo má zájem, tak ať nám pošle mejlík (mok.algeron@seznam.cz), abych věděla, kolik vás dorazí...napiště i čas, kdy by se vám to šiklo.

Na procházce můžeme probrat Vaše dotazy ohledně výstav, výchovy, výcviku a péče o pejska. Rádi poradíme a pomůžeme se všemi problémy a nejastnostmi. Těšíme se na vás a jsme zvědaví na malé prcky!!! Tatínky a maminky štěňátek vezememe s sebou Laughing.


 

12.9.2009

Hon na kachny - Unhošť

Tuto sobotu jsme se zúčastnili letošního prvního honu, a tím zahájili letošní loveckou sezónu. Na hon jsme vzali "popracovat" ostříleného Texíka a mlaďáska Arta. Počasí bylo příjemné, sranda s kamarády nechyběla a bylo to velice příjemné dopoledne. V poledne jsme si dali malé občerstvení v podobě opékání buřtů. Celkem se ulovilo 33 březňaček a 1 lyska.


5.-6.9.2009

 

Memoriál PROF.JAROSLAVA SVOBODY - Ch.OR Kajan z Baštin I.cena, 458b., 4.místo

Tento víkend jsme se vydali do města Žamberk na klubový všestranný memoriál se zadáním titulů CACT, CACIT. Vzali jsme našeho mlaďase zrzavce Arta a nastoupili coby nejmladší vůdce a nejmladší pes v silné kokurenci 22 psů klubových plemen.

Zkoušky byly náročné, přísně, ale korketně posuzované (dle zkušebního řádu pro MKP) a výbrně připravené. Podmínky nebyly vhledem k počasí  (hlavně v sobotu) úplně jednoduché. Foukal silný vítr a poprchávalo. V neděli už počasí vyšlo lépe. Celé zkoušky provázela příjemná sportovní atmosféra a v sobotu proběhl milý společenský večer u točeného pašíka.

My jsme po rozlosování nastupovali nejprve na les a v neděli na pole a vodu. Z počátku jsem z toho nebyla úplně nadšená, protože běhat druhý den velké pole není úplně jednoduché, ale nakonec vše dobře dopadlo.

Zkoušky dokončilo celkem 14 psů. Z toho pět v I.ceně, 5 v ceně II. a 4 psi v ceně III. Poměrně velká "úmrtnost" nás v sobotu velmi vyplašila a panička byla moc nervózní. Art však potvrdil své pracovní kvality, pevné nervy a obrovskou chuťovost a memoriál úspěšně dokončil v I.ceně na nádherném 4. místě. s 458 body. Tímto získal U do rodokmenu a je z něho všestrannný chovný psík. Jsme moc pyšní.

Gratulujeme všem úspěšným stratujícím, děkujeme za podporu a držení palců. Zvlášť přejeme naší kamarádce Dance Čechové, která se svým zrzounem Minim memoriál vyhrála!! Jsme rádi, že konečně maďaři dokázali, že mohou hrdě konkurovat ostatním klubovým plemenům.


3.9.2009

 

Pozvánka na setkání vrhu A foxlíků VIVES BOHEMIA

Rádi bychom tímto pozvali všechna naše foxlíčata na setkání, které proběhne spolu s výstavou MVP Praha. Byly bychom moc rádi, kdyby se štěnda zúčastnila v co největším počtu...jsme moc zvědaví na to, jak prcci vyrostli. Kdo nechce vystavovat, tak nemusí. Jinak budeme rádi za prezentaci psíka na výstavě. První uzávěrka výstavy je 12.9.2009. Více info na www.vystavapsu.cz.


 

1.9.2009

Úklid na webu

Proběhla úprava, aktualizace a reorganizace webu. Byly aktualizovány profily psů, sjednoceny pro lepší orientaci a přímo u nich najdete jejich galerie. U chovných psů najdete taktéž galerie potomků.

Novou tvář mají i odchovy a do fen u jezevčíků jsme přidali princeznu Nelinku. Dále byly doplněny fotogalerie ze zkoušek, výstav a všedního života. Doufáme, že Vám nový vzhled bude vyhovovat.

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz