Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

   krycipsi1           Naprodej1

Aktuality květen 2009 Tisk

31.5.2009

Norovací den

Dnes jsme si užili den plný norování. Po obědě jsme vyrazili s Drixem a Bazinou na obeznané přírodní nory, kde za jejich pomoci bylo úspěšně vynorování šest liščat. Hafani moc dobře pracovali a myslím, že místní srnčata, zajíčci a bažantíci byli za úlovek moc rádi.

K večeru jsme pak vyrazili s malým Banýsem na noru umělou, kde si nadšeně zopakoval norování na králíka a poté poprvé běžel na lišku. Všechny nás moc překvapil, protože se v šesti měsících choval jak profesionální dospělý norník a lišku moc hezky hlásil. Při pouštění na rychlost jsme mu naměřili 18s., což je na většího půlročního hafana slušný výkon.


30.5.2009

Ch.Or Kajan z Baštin - PZ, I.cena, 295 b.,nos 4, CACT !!!

Tak dnes jsme se s Artíkem zúčastnili "cactových podzimek" organizovaných klubem Krátkosrstý ohař. Počasí bylo až na občasný dešť příjemné, vojtěškové terény v okolí Mladé Boleslavi dobře zazvěřené a veliká účast 30ti ohařů předurčovala vysokou úroveň zkoušek. Artík nezaponměl, a to co se naučil na podzim bez velké přípravy (protože panička se musela učit na státnice) splil a celkovým pátým místem, prvním v plemeni MOK obdržel titul CACT a tím zahájil čekatelství Pracovního šampiona ČR. Děkujeme Janě za společnost a podporu a blahopřejeme všem ostatním zúčastněným....


25.5.2009

Nové fotky štěňátek

Tak nám kraťásci pěkně rostou. Už jsou přes den venku, dělají blbiny s mámou a začínají zápasit mezi sebou. Někdy už je problém je uhlídat, protže zkoumají každý kout zahrady. Nové fotky naleznete v sekci NKO-Odchovy A.

IMG_0537


24.5.2009

Bára od Varvažovského mostu: rtg DKK 1:1, DKL 0/0 !!!

Primě dneska dorazil tolik očekávaný dopïs od klubového vyhodnocovatele MVDr. Marka Pepříka. Oficiální výsledek je výborný: rentgen na dysplazii kyčelních kloubů vyšel u naší čtyřleté zrzavky s výsledkem hraniční - 1/1 a lokty má negativní - 0/0...což znamená že nám ke splnění podmínek chovnosti chybí už jen zkoušky, na které se pilně připravujeme Laughing.


16.5.2009

Polly z Lesních chalup - ZV I.cena, nos 4, hlas 4, celkem 183 bodů

Tak i další zkoušková sobota byla pro nás úspěšná. Naše kokřice Nera absolvovala zkoušky vloh, a to v první ceně a za samé čtyřky + dvě trojky. Jedna trojka za ochotu do vody. Popravdě Nera neměla ve svém životě ještě mnoho příležitostí přijít "na chuť" plavání či lovu na kachny. Druhá za "kokří kokrovatost" a trochu přemíry temperamentu...takže z poslušnosti. Jinak vše ostatní za čtyři a hlavně!!! hlasitost čtyřková....jsme na naší "černou vdovu" moc pyšní Wink .

Také musíme pogratulovat ostatním účastníkům zkoušek...vítěznému bíglíkovi Chillimu, dvěma parsonkám Kasey a Sáře. Z ohařů vítězné Meyko a dalším úspěšným: Viktorovi, Doně a Gábě. Všichni naši "svěřenci" odešli ZV velmi úspěšně: v I.ceně.

Abychom na někoho nezapomněli, tak gratulujeme i ostatním úspěšným hafanům, kteří se s námi na ZV připravovali: Baddymu, Růženě a Aice. Doufám, že jsme na někoho nezapomněli....a přejeme hodně elánu a radosti do dalšího výcviku a zkoušek.


10.5.2009

Ch.Or Kajan z Baštin MVV, I.cena, nos 4, 225 b., Res. CACT

Po neuvěřitelném sobotním úspěchu jsme už ani nedoufali, že by neděle mohla klapnout. I přes pochyby jsme vyrazili do perfektně zazvěřené honitby v Čelákovicích na memoriál Václava Vančury. Akce byla výborně připravená, konkurence veliká a nálada výborná. Nevěřili jsme tomu, že po náročné výstavě bude Artík vůbec běhat, ale velmi nás překvapil. Počasí se vydařilo, terény a zvěř byla a Art odběhal memoriál Vácalava Vančury s jednou trojkou z klidů před srstnatou. Tím se umístil na krásném pátém místě v silné kokurenci 23 ohařů a získal titul Res.CACT. V přehlídkovém hledání neudělal vizslám ostudu a panička byla moc pyšná. Všem ostatním úspšným moc gratulujeme.


9.5.2009

Úspěšná klubová výstava Slavkov: Ch.Or Kajan z Baštin V1, CAC, KV, BOB, BIS!!!

V sobotu jsme naložili maďary (kromě Agíska, který se zotavuje po operaci ucha) a vyrazili na nejdůležitější výstavu v roce, a to klubovou výstavu do Slavkova u Brna. Naši zrzavci se v konkurenci neztratili a potvrdili své kvality. Prima (Bára od Varvažovského mostu) obdržela od pana Jursy z 11 fen ve třídě otevřené ocenění VÝBORNÁ 4. Poté spolu s Ambrou z Královských vinic prošli u p. Dědoucha úspěšně výběrem do chovu a dostali razítko KANDIDÁT CHOVU.

Art (Or Kajan z Baštin) nastoupil ve třídě vítězů, kde vybojoval CAC a následně v silné konkurenci titul KLUBOVÝ VÍTĚZ (tím následoval Agíse, který toto získal minulý rok). Úspěchy však ještě nekončili a v boji o nejlepšího maďarského ohaře krátkosrstého porazil silnou konkurenci zváště mezi fenami a obdržel titul BOB.Poté, když panička přebírala od zástupců KCHHMO pohár VÍTĚZ KLUBOVÉ VÝSTAVY, tak málem upadla do mdlob.

Cesta zpět byla plná dojmů...vezli jsme si pět pohárů, dvě výborné kandidátky chovu a klubového vítěze a celkového vítěze celé klubové výstavy. Děkuju naší smečce, že nám dává tolik raodsti.

Děkujeme všem, co nám drželi palce. Všem, co nám poslali fokty, které najdete ve fotogalerii u jednotlivých hafanů a gratulujeme všem dalším úspěšným.

IMG_7082


2.5.2009

Ch.Or Kajan z Baštin - ZV, I. cena, nos 4, 225b.

Tuto sobotu vyrazila panička na zkoušky vloh organizované OMS Kladno. Počasí bylo parné, ale Artík běhal dle představ a zkoušky splnil perfektně v I. ceně se samými čtyrkami, až na trojku z klidů před pernatou, na kterou bohužel nenarazil. Takže ještě krůček k chovnosti...


Štěňátka BRIARDŮ

Kamarádky černá chlupatice čeká malé briardíky. Kdyby měl někdo zájem o toto úžasné a hóóódně chlupaté plemeno, tak jí neváhejte kontaktovat (Romana Lošonská, tel:721067497, romana.borka@seznam.cz ).

Matka štěňátek je: BORKA OD LABÍČKA:HD-B,CSNB-clear,černá:Junior šampion, CAC, Res CACIB, CACIB, BOB.

Otec: USUALLY the BEST MORAVIA CAMPANELLA:HD-A/A,CSNB-clear,plavá:Selectionne BE,Národní vítěz + BOB 2008, 4x CAC, UEBB - V 2, res. VDH-CHA. Zde naleznete jeho kartu: http://www.briardclub.cz/ch_psi/usuallymc.htm .

 
Copyright © 2024. Vivesbohemia.cz - chov a výcvik loveckých plemen. Designed by 4feet.cz